Published On: joi, Feb 2nd, 2012

De maine se intorc ninsorile

Share This
Tags

Administratia Nationala de Meteorologie avertizeaza romanii ca ninsorile vor cuprinde toata tara, schimbarile meteorologice care anunta noi precipitatii sub forma de ninsoare manifestandu-se inca de astazi dimineata, desi avertizarea se refera la sfarsitul de saptamana.

Astfel, potrivit avertizarii publicate de meteorologi, in intervalul 3 februarie, ora 10:00 – 5 februarie, ora 20:00, aria ninsorilor se va extinde treptat in toate regiunile, incepand din sud-vestul tarii, pozitionand intreaga tara sub avertizare “cod galben de ninsori si viscol”.

Indeosebi la deal si la munte, ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zapada mai consistent, depasind pe alocuri 20 cm.

Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze mai mari in zona noastra, unde rafalele vor depasi 50-60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 km/h, viscolind sau spulberand zapada.

Specialistii mai anunta ca dimineata zilei de sambata, local in regiunile sudice si centrale, va aduce precipitatii sub forma de ploaie sau lapovita si frecvent se va depune polei.

In Oltenia, Muntenia si in sudul Banatului ninsori si intensificari ale vantului s-au inregistrat inca din cursul zilei de ieri, 2 februarie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-