Published On: lun, Feb 13th, 2012

Crucea Rosie, alaturi de romanii izolati sub nameti

Share This
Tags

Din cauza viscolului puternic si a cantitatilor mari de zapada care au acoperit in totalitate Romania, in urma carora mai multe sate au ramas izolate, oamenii neavand posibilitatea sa se aprovizioneze, Crucea Rosie Romana da o mana de ajutor persoanelor izolate din cauza nametilor mari cat casa. Acestia sunt solidari cu oamenii din judetele afectate printre care se numara Braila, Vrancea, Buzau, Galati, Ialomita, Giurgiu, Dambovita, Bacau, Ilfov, Botosani, Iasi, Arad si Neamt cu apa si alimente dar si haine si paturi.

Aproximativ trei tone de alimente au fost duse in zonele afectate ale judetelor Buzau si Ialomita. Un elicopter al Administratiei si Internelor au aprovizionat comunele Mirosesti si Cacova din Judetul Ialomita cu peste 1400 de kg de alimente printre care se numara ulei, malai, paste fainoase, conserve si paine, iar un alt transport de aproximativ 1500 de kg de alimente au fost distribuite in judetul Buzau in localitatile Boldu si Cochirleanca, cu ajutorul unui elicopter de la Ministerul Apararii Nationale.

In perioada urmatoare, toate alimentele existente în depozitele Bancii de Alimente vor fi donate catre zonele izolate de zapada. Pentru a sustine în continuare persoanele afectate de caderile masive de zapada, care nu îsi pot procura singure hrana, Crucea Rosie Romana lanseaza un apel umanitar de urgenta.

Începand de astazi, persoanele care vor sa contribuie cu alimente greu perisabile pot face donatii prin intermediul Bancii de Alimente a Crucii Rosii în toate magazinele din retelele: Carrefour, Real, Mega Image si Metro.

Alimentele de baza sunt: malai, faina, zahar, orez, paste fainoase, conserve de carne, conserve de peste, apa.

De asemenea pot face donatii online pe site-ul oficial al Crucii Rosii Romane, www.crucearosie.ro.

Sumele colectate în cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru achizitionarea de alimente, apa, paturi, produse de igiena, necesare persoanelor sinistrate.

Crucea Rosie Romana pune la dispozitia persoanelor interesate sa ajute cu bani sau alimente numerele de telefon: 021/3171710 sau 0748 238 024 unde pot solicita informatii suplimentare.

La nivelul Judetului Braila oamenii pot dona alimente prin intermediul Bancii de Alimente a Crucii Rosii aflate in hypermarket-urile Carrefour si Metro iar pentru mai mutle detalii se pot informa la sediul din Str. }tefan cel Mare, nr. 223.

Comentarii

comentariu

About the Author

-