Published On: joi, Feb 9th, 2012

Cristian Rizea vrea elicoptere pentru Insula Mare a Brailei

Share This
Tags

*Cristian Rizea, PSD : „Fac apel catre toti guvernantii sa dispuna urgent rezolvarea situatiei grave din Insula Mare a Brailei”

Cristian Rizea, deputat PSD de Braila, in al carui colegiu se afla si Insula Mare a Brailei, solicita urgent premierului Romaniei sa rezolve situatia grava in care se regasesc locuitorii din Insula Mare a Brailei.

Dunarea inghetata in proportie de 95% si sloiurile de pe fluviu au creat o situatie deosebit de dificila pentru acestia, neexistand in momentul de fata nicio posibilitate de a se aproviziona cu apa si alimente. Mai mult, potrivit reprezentantului Guvernului in teritoriu, prefectul Dumitru Popa, stocurile de faina s-au epuizat inca din data de 8 Februarie. Asadar, cei peste 5000 de locuitori ai satelor din Insula Mare a Brailei se afla intr-o situatie disperata, trecerea spre Municipiu, care se facea in mod normal cu bacul fiind restrictionata.

Prefectul Dumitru Popa a declarat ca nu numai aprovizionarea este o problema in acea zona, ci si urgentele medicale, transportarea lor pe celalalt mal facandu-se cu o salupa mica, pacientul fiind apoi preluat cu o ambulanta. Aceste transporturi sunt deosebit de riscante, insa este singura sansa pentru locuitorii celor 11 sate din colegiul deputatului Cristian Rizea, care sunt urgente medicale, sa ajunga la un spital din Braila, pentru tratament de specialitate.

„Este inadmisibil ca in ziua de astazi sa avem de a face cu astfel de situatii! Domnul Dumitru Popa, reprezentantul Guvernului in teritoriu, ar fi trebuit sa preconizeze derularea evenimentelor in aceasta zona, data fiind starea meteo din ultimele saptamani! Ba mai mult, avea obligatia sa solicite din timp premierului, fie el interimar sau nu, aprovizionarea localitatilor din Insula Mare a Brailei cu alimentele necesare!

Solicit, pe aceasta cale, Guvernului Romaniei, sa dispuna urgent aprobarea folosirii elicopterelor din dotarea Ministerului Administratiei si Internelor pentru transportul alimentelor atat de necesare oamenilor de acolo! Este revoltator ca pentru parlamentarii Puterii au fost folosite zilele trecute, respectiv pe 7 si 8 Februarie,  elicoptere si avioane private pentru a fi adusi la Bucuresti in vederea votarii noului guvern, insa pentru romanii aflati in situatii disperate, nu se face absolut nimic!” a declarat deputatul PSD, Cristian Rizea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-