Published On: lun, Feb 20th, 2012

Comunitatea romanilor din Londra, vizitata de posibilul viitor primar al orasului

Share This
Tags

Pe data de 15 februarie, la sediul central al Partidului Laburist din Londra, reprezentanti ai comunitatilor romanesti din capitala britanica au participat la o intalnire cu Ken Livingstone, candidatul laburist la primaria Londrei pentru alegerile din mai 2012.

Evenimentul face parte din programul de cooperare politica la nivel central si regional,  dintre Partidul Laburist si Partidul Social Democrat, organizatia din Marea Britanie.

Ken este unul dintre politicienii cei mai populari din Marea Britanie, fost primar al Londrei timp de doua mandate si un suporter al implicarii comunitatilor etnice in conducerea administratiilor locale.

Alaturi de social-democratii romani din Marea Britanie au fost invitati la eveniment reprezentanti ai comunitatii romanesti din Londra din zona academica, asociatii studentesti, oameni de afaceri romani, cler romanesc din Marea Britanie.

Au participat la eveniment Anne-Marie Martin, CEO Camera de Comert Britanico-Romana, Radu Cinpoe, cadru universitar Kingston University, Remus Robu, avocat in cadrul firmei Levenes, Gabriel Costin Elefteriu, fondator al Ligii Studentilor Romani din Strainatate, Eliza Galos, membru al Partidului Laburist, Inno Brezeanu, fondatorul www.romani.co.uk, unul din cele mai populare portaluri al romanilor din Anglia, Silviu Petre Pufulete, preot al parohiei romanesti din Londra.

Din partea social-democratilor romani au participat la intalnire Alexandru Petrescu, vicepresedinte al PSD Diaspora si presedinte PSD Marea Britanie, Ciprian Bolos, vicepresedinte PSD Marea Britanie, Liviu Leuca, Veronica Dumitrescu, Lorena Stanciu si Ana Dunca, membri ai Biroului Executiv PSD Marea Britanie, Cristian Bunduc, secretar executiv PSD Marea Britanie si Vali Staicu, masterand in diplomatie si vicepresedinte PSD Belgia.

Ken Livingstone a prezentat in exclusivitate politica administratiei laburiste pentru reprezentantii comunitatii romanesti si pentru jurnalistii romani. Agenda intalnirii a fost centrata pe agrearea unui calendar de actiuni la nivelul primariei Londra pentru promovarea comunitatii romanesti si accelerarea integrarii romanilor in viata sociala si economica a capitalei britanice.

Ciprian Bolos, vicepresedinte PSD Marea Britanie, va facilita in continuare dialogul intre echipa de campanie a lui Ken si reprezentantii comunitatilor de romani, premergator alegerilor din mai 2012, dar si dupa posibila instalare a lui Ken Livingstone la primaria Londrei. Conform concluziilor intalnirii s-a agreat demararea discutiilor pentru deschiderea unui centru comunitar dedicat romanilor ce locuiesc in capitala britanica precum si participarea romanilor la festivalurile culturale premergatoare Jocurilor Olimpice din vara lui 2012 din Londra. Sefa cancelariei lui Ken Livingstone, Jude Woodward, va mentine dialogul cu Ciprian Bolos pentru ca impreuna sa transpuna in realitate proiectele de comun acord acceptate.

“Activitatea PSD Anglia este dominata de agenda comunitatii romanesti din Londra. Necesitatea promovarii imaginii romanilor in Marea Britanie si identificarea solutiilor de integrare sociala si economica pentru romanii ce au ales sa traiasca in Londra si alte orase din Anglia sunt cele mai importante in programele si proiectele noastre.

Doresc sa le multumesc conationalilor mei ce au participat azi la acest eveniment si sper ca si pe viitor sa fie alaturi de noi in efortul de a crea punti de legatura, spre beneficiul romanilor din Anglia, cu decidentii politici de azi si de maine din Regatul Unit”, a declarat Alexandru Petrescu, presedintele PSD Marea Britanie.

Anul 2012 va marca o activitate sustinuta pentru Partidul Social Democrat, organizatia din Marea Britanie, cu evenimente si initiative indreptate catre comunitatile romanesti din Regatul Unit. Alaturi de colegii din Partidul Laburist, sindicate, societatea civila si organizatiile afiliate, sunt pregatite proiecte ce vor atrage participari semnificative din partea romanilor ce locuiesc in Anglia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-