Published On: mar, Feb 14th, 2012

Comunicarea si toleranta – alternative ale violentei in scoala

Share This
Tags

Politistii de proximitate din zona Grupului scolar Industrial „Anghel Saligny”, din municipiu, s-au intalnit pe 13 februarie a.c., cu aproximativ 80 de elevi din clasele V- VIII, impreuna cu profesorii diriginti si conducerea acestei unitati de invatamant, avand ca scop prevenirea faptelor antisociale comise in mediul scolar atat la orele de curs, cat si in activitatile extrascolare.

In baza parteneriatului incheiat intre Inspectoratul de Politie Judetean Braila si unitatea de invatamant, in cadrul actiunilor care au ca scop prevenirea actelor de violenta manifestate in scoala sau in perimetrul acesteia, politistii de proximitate au axat discutiile pe modul in care elevii percep siguranta personala, dar si care sunt posibilele amenintari pe strada, in zona unde locuiesc sau la scoala.

Agent principal Tanase Dominic si agent sef principal Batranoiu Leonida, politistii de proximitate care au in competenta zona unde se afla grupul scolar, i-au sfatuit pe copii si adolescenti sa nu se afiseze cu obiecte de valoare (bijuterii, telefoane mobile etc.) pentru a nu deveni victime ale infractorilor.

Totodata, pentru prevenirea producerii unor fapte antisociale de catre elevi, politistii au discutat cu acestia despre consecintele contraventiilor si infractiunilor savarsite de minori, identificand impreuna cu ei care sunt cauzele care determina astfel de comportamente.

De asemenea, politistii le-au mai adresat recomandari cu privire la respectarea regulilor de circulatie, mai ales in aceste conditii meteo-rutiere de iarna.

La finalul intalnirii, politistii le-au impartit tuturor pliante cu informatii si sfaturi utile referitoare la prevenirea violentei in mediul scolar, a talhariilor, a furturilor, precum si masuri de autoprotectie impotriva victimizarii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-