Published On: vin, Feb 17th, 2012

Codul portocaliu a intrat in casele noastre si EI il discuta la televizor

Share This
Tags

Discursul sustinut de co-presedintele USL, Victor Ponta, in Parlament, cu ocazia investiturii guvernului Ungureanu este ultimul eveniment care a infierbantat scena politica romaneasca si a pus la treaba propaganda audio, scrisa si TV a regimului Basescu, care pret de cateva zile a retras reporterii de teren din Vrancea si Buzau pentru a pregati un nou “Cod portocaliu”.

Realitatea cu care zapada a venit peste noi, asemanatoare se pare, prin forta cu care a lovit, fenomenului “Piata Universitatii”, a tinut sa contrazica din nou diversiunea PDL-ista, codul portocaliu cel adevarat instaurat peste mare parte din Vechiul Regat ferindu-ne urechile si bunul simt sa auzim cat de anormal poate sa fie normalul.

Harmalaia basista a incetat. A venit timpul unei analize a bunului simt, cumpatata, echilibrata, in definitiv civilizata, despre semnalul tras de co-presedintele opozitiei unite, care a ales sa prezinte o alternativa la guvernarea abuziva si contra-populara a PDL printr-un discurs normal, fara istericale si revarsari ale prostului gust chiar de la tribuna parlamentara.

Tot ceea ce Ponta a facut este sa expuna nu doua, trei sau patru masuri ale opozitiei pentru redresarea tarii si a poporului ei, ci 15 (cincisprezece) astfel de masuri! Acestea nu sunt puncte in care opozitia si puterea vor urma sa colaboreze, ci masuri care nu vor fi luate niciodata de PDL si trupa de acoliti politici, deoarece ar presupune redirectionarea banilor din contractele acordate cu dedicatie aparatului portocaliu de partid si inceperea infaptuirii justitiei sociale.

Astfel, ambiguitatile acestui discurs au provenit din confuzia de planuri care exista in viata noastra publica. Politetea si diplomatia au sens intr-o societate normala. Sa nu uitam insa ca, sub administratia Basescu-Boc, masurile “de bine” care au fost luate cu forta prin  asumarea repetitiva a raspunderii guvernului au accentuat trasaturile anormale ale societatii noastre, transformand-o intr-una dura si neconcilianta.

Sau cum mi-a spus in urma cu ceva timp o voce feminista PDL-ista, care acum, datorita militantismului vadit, este sefa prin Inspectoratul Scolar Braila: “Daca nu esti PDL-ist, esti nimeni”.

Ceea ce Ponta a mai facut in plus este sa incerce sa schimbe, ca lider al celui mai mare partid din Romania, PSD, starea societatii romanesti si a discursului public in bine, si a inceput cu sine, cel mai important lucru de facut atunci cand vrei sa dai un exemplu.

A venit insa celalalt co-presedinte al USL, Crin Antonescu, si bine a facut, sa-i reaminteasca lui Ponta, dar si noua tuturor, de amploarea puterii discretionare, a incompetentei si coruptiei patronata de PDL, tragand un semnal de cat de grava poate fi starea lucrurilor in Romania, strangand astfel randurile si chemand opozitia “la arme”.

Cosmin Madalin Arsene

Comentarii

comentariu

About the Author

-