Published On: lun, Feb 13th, 2012

Buzoienii si-au facut drum printre namezi, direct la carciuma

Share This
Tags

Primele drumuri accesibile in satele din judetul Buzau, paralizate de ninsoare, au fost facute spre carciumi, a declarat prefectul de Buzau, Paul Beganu.

Prefectul a spus ca inclusiv premierul Mihai Razvan Ungureanu, prezent sambata in judetul Buzau, a observat acest aspect, respectiv ca drumurile spre carciumi sunt accesibile.

“Stiti unde s-au desfacut primele cai de acces? Dar nu cu lopata. Prin mers. La carciumi. I-am aratat si premierului din masina, la Sageata. Primele locatii unde s-a intrat au fost carciumile. Pe stanga erau portile blocate de 50 de centimetri de zapada, fantana era acoperita de un metru de zapada, iar dincoace totul era deblocat la carciuma. La Ramnicelu toate casele erau blocate, iar la ultima carciuma cum se iese din localitate, spre DN22, erau cam 20 de jandarmi care lucrau pe undeva prin spate, in timp ce in fata carciumii erau circa 60 de insi care nu aveau nimic, nici o lopata si discutau probabil cum se va face usturoiul sau mai degraba de unde il aducem. Si spun acest lucru cu amaraciune”, a declarat prefectul de Buzau, Paul Beganu.

El a spus ca vinovate de aceasta situatie sunt si autoritatile, precizand ca cei care solicita ajutoare de la primarie ori de la Guvern nu au iesit la deszapezire.

Prefectul de Buzau s-a referit si la cazurile medicale urgente din ultima saptamana, pentru care au fost solicitate interventii ale elicopterelor, spunand ca “s-a facut putin exces de zel”. Beganu a mai spus ca duminica niciun caz medical nu a fost preluat cu elicopterul intrucat la bolnavi au putut ajunge, in sfarsit, ambulantele.

“E foarte bine ca nu avem nici un caz de deces prin hipotermie. Si poate cu mici intarzieri tot ce a insemnat caz medical, toate au fost rezolvate si nu exagerez, dar s-a facut putin exces de salvarea pe calea aerului, dar bine ca s-a facut. Aseara, erau in total 49 de oameni preluati de elicopter si dusi la spital, astazi au fost programate noi interventii pe calea aerului, dar nu s-au mai facut ca au ajuns terestru. Terestru cred ca au fost in jur de 70 de cazuri astazi”, a subliniat Paul Beganu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-