Published On: Soare, Feb 12th, 2012

Brailenii sar in ajutorul semenilor incercati de vreme

Share This
Tags

In urma situatiei dificile create de caderile abundente de zapada, in ultimele zile zeci de braileni au sarit in ajutorul celor care au ramas izolati in satele din judet, donand orice le poate fi de ajutor in aceste zile la punctul de colectare a ajutoarelor pentru sinistrati amplasat in fata Casei Tineretului.

Pentru cei mai afectati, autoritatile duc în aceste zile alimente. In acest weekend mai multe echipaje ale ISU si Garnizoanei Braila s-au deplasat in localitatile Marasu si Frecatei, din Insula Mare a Brailei, cu cca. 800 kg conserve pateu si 6626 litri apa minerala, pentru populatia din cele doua unitati administrativ-teritoriale, alimentele fiind asigurate din rezervele statului. Cu acest transport s-au deplasat si doi reprezentanti ai unei societati private din Braila cu aproximativ 500 kg de alimente pentru populatia din zona. {n cursul zilei de duminica, un transport similar s-a deplasat in localitatile Faurei, Jirlau, Visani, Galbenu, cu ajutoare din donatiile brailenilor.

La apelul de solidaritate au raspuns pana acum, ca de obicei, pensionarii, acestia donand din pensia lor modesta diferite lucruri benefice pentru cei izolati. Trei cadre militare asigura preluarea bunurilor si alimentelor, care vor fi puse la dispozitia persoanelor aflate in zonele calamitate. Centrul de colectare a ajutoarelor este deschis pana la ora 20:00 si se accepta orice forma de ajutor, mai putin alimente perisabile.

Comentarii

comentariu

About the Author

-