Published On: Soare, Feb 12th, 2012

Brailenii datornici la stat risca sa ramana fara ajutor social

Share This
Tags

Cetatenii care au datorii fata de stat pot ramane fara ajutor social, acesta putand fi suspendat chiar si pentru cinci luni. Primarul Brailei, Aurel Simionescu, face apel la cei care beneficiaza de ajutor din partea statului sau a municipalitatii, sa-si plateasca darile fata de stat pentru ca din cauza unor sume derizorii, risca sa ramana fara ajutorul social. Plata care trebuie sa se faca pentru luna ianuarie nu va fi sistata, dar din aceasta luna, cetatenii trebuie sa ia la cunostinta faptul ca ajutorul social se poate bloca din cauza datoriilor.

“In conformitate cu legea asigurarilor sociale, cei care au beneficiat de un anumit tip de ajutor din partea statului, a municipalitatii, daca nu si-au achitat darile fata de stat li se suspenda acest ajutor si il vor primi dupa ce platesc, numai ca in februarie se pot face aceste plati si nu este nicio penalitate, nu li se blocheaza acest ajutor. In martie daca s-a blocat, se intrerupe plata pe 5 luni de zile. Eu am rugamintea ca aceste persoane, pentru ca sunt sume mici de 8 lei, 10 lei, 20 de lei sa si le plateasca pentru a nu ne trezi in situatia in care pentru 8 lei nu vor mai primii acei 100 de lei, 150 de lei, 200 de lei pe care ii primesc ei in mod normal la ajutor,” a declarat primarul Aurel Simionescu.

Astfel, sute de braileni, isi vor pierde indemnizatiile sociale pentru ca nu si-au platit la timp taxele si impozitele catre stat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-