Published On: lun, Feb 6th, 2012

Braila, supravegheata video din primavara

Share This
Tags

Proiectele de modernizare continua in Braila, zonele predispuse la infractionalitate fiind si ele in atentia autoritatilor, acestea urmand sa fie pusa sub supraveghere video. Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Brailei si poarta denumirea de “Sistem de supraveghere in vederea cresteii sigurantei si prevenirii criminalitatii in Municipiul Braila” si vizeaza montarea de camere video in zonele cu potential infractional. Proiectul are o valoare de 1.649.000 lei si a fost castigat de o firma bucuresteana, aceasta urmand sa instaleze circa 200 de camere video in tot Municipiul.

Proiectul se desfasoara pe fonduri nerambursabile in proportie de 85%, prin Programul Operational Sectorial, contributia locala fiind de doar 2%, restul de 13% fiind acoperit din bugetul de stat. Axa prioritara a proiectului o reprezinta “Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor- Poli urbani de crestere”.

Primarul Brailei, Aurel Simionescu a precizat faptul ca pentru inceput imaginile vor ajunge mai intai la Politia Locala, ca in viitor sa ajunga si la Politia Romana sI la Jandarmerie, pentru a se interveni intr-un mod cat mai eficient. „Politia Locala se va ocupa de supraveghere deocamdata, dar vrem sa facem conexiuni si cu Politia Româna si cu Jandarmeria, astfel încât sa poata interveni cine este cel mai aproape,” a declarat primarul Aurel Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-