Published On: lun, Feb 6th, 2012

Boc a plecat. Urmeaza Predoiu la butoane

Share This
Tags

Dupa ce in ultimele cateva zile s-au facut presiuni evidente in cadrul partidului portocaliu asupra prim-ministrului Boc de a-si da demisia de la conducerea Guvernului, gestul mult-asteptat de presa si de intreaga clasa politica s-a intamplat.

La finalul sedintei de Guvern programate pentru ieri dimineata la ora 10.15, Emil Boc a anuntat ca pleaca, nu inainte de a-si prezenta maretele realizari din cei aproape trei ani de mandat. Premierul a amintit ca, pentru anul trecut, Romania a inregistrat, dupa doi ani de criza, o crestere economica de aproxmativ 2,5%, una dintre cele mai mari din UE, si ca pentru acest an Comisia Europeana si Fondul Monetar International apreciaza ca Romania va avea o crestere economica mai mare decat cea din zona euro.

Reducerea inflatiei la cel mai scazut nivel din ultimii 20 de ani, un curs valutar stabil si mentinerea sub control a datoriei publice si a deficitului bugetar au fost alti factori prezentati de premier drept efecte ale masurilor economice corecte dispuse de Guvern in mandatul sau.

Potrivit comunicatului emis de Administratia Prezidentiala, Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de eliberare din functie a lui Emil Boc si numirea pentru asigurarea interimatului functiei pe Catalin Predoiu, actualul ministru al Justitiei. “Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a luat act de demisia premierului Emil Boc si, in temeiul articolelor 94 lit. (c), 100 alin. (1), 106 si 107 alin (3) din Constitutia Romaniei republicata, precum si al articolelor 5 si 9 alin (1) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare, a semnat Decretul de numire a domnului Catalin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, pentru a indeplini atributiile primului-ministru, pana la formarea noului Guvern”, se precizeaza in comunicat.

Desi numele vehiculat pentru interimatul de la conducerea Guvernului era cel al Ancai Boagiu, actualul ministru al Transporturilor, iata ca presedintele Traian Basescu a mai facut o surpriza clasei politice. Traim vremuri interesante.

Comentarii

comentariu

About the Author

-