Published On: lun, Feb 20th, 2012

BM anuleaza un imprumut al Romaniei de 6,67 milioane dolari

Share This
Tags

Peste 6,675 milioane de dolari dintr-un imprumut acordat Romaniei de catre Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) – divizia de investitii a Bancii Mondiale – a fost anulata, deoarece partea romana nu poate utiliza aceste sume pana la data prevazuta, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP).

BIRD a acordat un imprumut in valoare totala de 150 de milioane de dolari pentru proiectul de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta, pe langa care Romania beneficiaza si de asistenta nerambursabila de sapte milioane dolari.

Beneficiarii proiectului sunt Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Mediului si Padurilor, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Agentia Nationala pentru Resurse Minerale.

Analiza Ministerului Finantelor Publice asupra stadiului proiectului a aratat ca MMP are nevoie de majorarea sumelor alocate cu 3,085 milioane dolari, prin realocare in cadrul proiectului, iar ANRM si MDRT disponibilizeaza sume care nu mai pot fi utilizate.

BIRD si-a dat acordul in decembrie 2011 pentru aceste solicitari ale partii romane.

Sumele suplimentare pentru Ministerului Mediului sunt destinate barajului si lacului de acumulare de la Dridu.

Deoarece partea romana nu poate utiliza cei peste 6,675 milioane de dolari din imprumut pana la data prevazuta, BIRD a anulat acordarea acestei sume.

Comentarii

comentariu

About the Author

-