Published On: Soare, Feb 19th, 2012

Autoritatile locale castiga lupta cu zapada

Share This
Tags

*Braila face parte din categoria Unitatilor Administrativ teritoriale care nu s-au plans la nivel national ca zapada are 4-5 metri in unele locuri, autoritatile locale facand tot posibilul sa castige batalia si in acesta iarna.

Cu toate ca si la noi in Judet au fost sate izolate si ca intreg orasul Braila era la un moment dat izolat, atat Consiliul Judetean cat si Primaria nu s-au grabit sa ceara stare de urgenta si au rezolvat problema asa cum au putut. Presedintele Consiliului Judentean, Gheorghe Bunea Stancu, a ramas impresionat de imaginea din satele brailene, unde zapada atingea chiar si 6 metri, ingrijorat fiind de faptul ca oamenii mergeau la un moment dat pe acoperisurile caselor.  Actiunea de deszapezire in Judet se face si la acesta ora, in momentul de fata toate drumurile fiind deblocate, acum lucrandu-se la deszapezirea ulitelor si la mutarea zapezii din sate in camp.

“Eu zic ca a mers foarte bine nu zic ca a mers greu deloc deszapezirea. Eu cred ca ne-am miscat foarte bine. Nu se pot deszapezi toate drumurile odata. Nu am avut cazuri extreme ca sa spun asa si nu am urlat pe la televizor cum au facut judetele limitrofe, ca nu stiu situatia de acolo, eu stiu situatia de la noi. Am fost si am luat niste masuri care trebuiau luate, mai demult daca aveam utilaje mai multe,” a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila.

Toate drumurile nationale din judetul Braila sunt deblocate, restrictionat fiind doar DN22 care face legatura dintre Ramnicu Sarat si Braila, unde masa totala maxima admisa este de 3,5 tone si dintre drumurile judetene, impracticabil este doar DJ203S dintre Faurei si Surdila Gaiseanca unde se actioneaza pentru degajarea zapezii de pe carosabil.

In ceea ce priveste restul drumurilor judetene, firmele de deszapezire au actionat prompt si fara a intampina probleme, lucrandu-se in acest moment pentru largirea partii carosabile pe DJ 221 Cazasu-Gemenele, DJ203R Liscoteanca-Batogu-Ciresu, DJ255A Unirea-Silistraru si DJ203 Zavoaia-Faurei.

„Sunt in lucru in partea de largire ca sa spun asa. Se circula pe un fir pe majoritatea, sunt putine pe care se circula pe doua sensuri. Este zapada foarte multa peste tot, dar astazi nu mai avem niciun drum blocat, dar se circula in conditii de iarna” a precizat presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

Totodata, Consiliul Judetean Braila actioneaza si pe drumurile comunale, utilajele indepartand zapada de pe ulite, transportand-o in afara comunelor, pe camp, pentru ca oamenii sa poata sa-si dea zapada din curti si astfel sa se evite producerea unor inundatii.

„Zapada pe ulite, in special la Pribeagu si la Odaieni este mare, bagam masini pe drumuri comunale, ca tot ale noastre sunt, si am lasat doua masini care sa care zapada in afara localitatii ca altfel oamenii aia nu au unde sa-si duca zapada din curte. Mai e si cazul lui Drogu care este asemanator. Este adevarat ca in unele zone se circula pe un fir, in niste locuri in care se pot depasii unii pe altii, dar actionam in continuare pentru a face si al doilea sens de mers cu mentiunea ca daca bate vantul, cum s-a mai intamplat , putin a batut vantul si a blocat doua drumuri imediat. E zapada la 6-7 metri. Mergi prin zona lui Chichinetu pe acolo de zici ca mergi prin tunelul din Austria. Am fost prin comuna Dudesti, prin zona de crivat cum spunem noi, e zapada, pe ulita vorbesc, de 5 metri, este incredibil si asa este peste tot, nu am vazut nicio comuna care sa nu aiba zapada,” a sustinut Gheorghe Bunea Stancu.

In vederea prevenirii deceselor prin hipotermie ale persoanelor fara adapost si ale celor din spatii neîncalzite, în incinta salii de sport a Colegiului Tehnic Edmond Nicolau Braila, sunt cazate 26 de persoane, iar la Centrul Social de Gazduire în regim de urgenta din sos. Ramnicu Sarat nr. 115 al Directiei de Asistenta Sociala a Primariei Braila sunt cazate 31 de persoane.

Comentarii

comentariu

About the Author

-