Published On: Soare, Feb 12th, 2012

Autoritatile brailene se lupta din rasputeri cu zapada

Share This
Tags

Zapada da batai de cap autoritatilor din pricina faptului ca acestea nu dispun de utilaje performante care sa indeparteze rapid zapada, dar nici vremea nu le permite sa actioneze cum trebuie.

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, i-a in calcul ca pentru iarna viitoare achizitionarea de noi utilaje, pentru ca situatia de anul acesta sa nu se mai repete. “Eu cred ca iau in calcul lucrul acesta, trebuie sa iau o masina care taie resturile vegetale de pe marginea drumurilor judetene, un utilaj de mare capacitate cu care sa intervenim numai in cazuri deosebite si acolo unde e zapada foarte mare si trei cred ca solutia parazapezilor este o solutie buna si pentru noi, sa luam cativa km, chiar ne gandeam poate reinfiintam ceea ce era odata o sectie de drumuri, o societate de drumuri  cu care sa actionam asa cum ar trebui sa o facem,” a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila.

{n momentul de fata situatia drumurilor judetene este dificila, autoritatile actionand zilnic pentru a indeparta zapada de pe carosabil. Cu toate ca drumurile nu sunt in totalitate practicabile, in judetul Braila nu s-a inregistrat pana acum nicio problema mai deosebita. “Suntem inspre final. Sigur ca nu am deschis Viziru – Bordei Vedre – Ianca si nu il deschidem. Am avut mai multe localitati izolate in zona Rosioriului si altele. Avem probleme la Ulmu, la Zavoaia, dar una peste alta, e triunghiul bermudelor pe care l-am desfacut de nu stiu cate ori Jirlau-Galbenu-Visani, mai avem si in alte zone, intervenim si ne cam apropiem sa spun asa de drumuri aproape practicabile. Nu pot sa fac afirmatia ca am rezolvat in totalitate problema in judetul Braila. Lucram si zi si noapte, ne mai inzapezim, mai ramanem fara motorina, se mai congeleaza dar una peste alta si-a facut treaba, nu am avut probleme deosebite in Judetul nostru. {n ceea ce ne priveste noi avem si fond de rezerva de 5 miliarde creat, am inteles ca incep din nou zapezile, suntem pregatiti. Acesta este scopul fondului national de rezerva, pentru astfel de cazuri, pentru inundatii, pentru incendii devastatoare, pentru forta majora,” a precizat Gheorghe Bunea Stancu.

Cu toate ca si Braila s-a aflat sub cod portocaliu de zapada, autoritatile intervenind cum  au stiut mai bine, cetatenii trebuie sa inteleaga ca exista unele cazuri, mai speciale care au prioritate, dar asta nu inseamna ca utilajele nu actioneaza peste tot, autoritatile brailene fiind pregatite si pentru noul val de ninsori care s-a anuntat. “Sunt cateva localitati in care trebuie sa intram in ele, multi primari s-au implicat direct si am avut foarte des drumul Chiscani-Tichilesti-Gropeni-Tufesti-Stancuta unde sunt si agenti economici destul de importanti, este penitenciarul de la Tichilesti, aici s-a blocat foarte des drumul acesta si am fost nevoiti aproape zilnic sa intervenim si sa-l deblocam, dar trebuie sa inteleaga oamenii ca nu putem actiona in acelasi timp peste tot. {n fiecare zi avem comandament permanent, am suplimentat cat s-a putut utilajele, am cautat sa avem anumite prioritati, in functie de bolnavi, de gravide, de oameni care s-au accidentat in aceasta perioada, pe care nu poti sa-l lasi acolo. Am avut zapezi mari, zapezi cat casa in special in zona Rosiori-Coltea-Florica-Bratesu-Ciocile. Noi am fost mult mai bine organizati din toate punctele de vedere, am avut o legatura buna si cu prefectura, ne-am coordonat, ne-am ajutat, avem si niste parghii in ceea ce priveste actiunea cu utilaje si cu agentii economici, i-am ajutat cum trebuia, si in municipiu ati vazut ca am fost mai bine organizati decat altii, asta nu inseamna ca nu am avut si noi probleme,” a sustinut presedintele Consiliului Judetean Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-