Published On: mar, Feb 21st, 2012

Au inceput inscrierile pentru clasa pregatitoare si clasa I

Share This
Tags

*Mai bine de 2000 de elevi vor merge la clasa pregatitoare. * Grafic strict pentru a-ti inscrie copilul la scoala

Parintii care vor sa-si inscrie copiii in toamna la scoala trebuie sa respecte un grafic strict, deoarece in aceste zile multi parinti alearga pentru ocuparea unui loc in institutiile de invatamant de prestigiu si probabil daca nu se grabesc, vor ramane cu optiunea scolii din cartier.

Spre deosebire de anii trecuti, anul acesta intalnim modificari in metodologia de inscriere, acestea facandu-se acum pe etape. Astfel, in prima etapa, prioritate au copii din apropierea scolii respective, abia in cea de-a doua etapa, daca mai raman locuri libere se pot inscrie si ceilalti copiii. Diferenta intre cei care vor fi inscrisi in clasa pregatitoare sau in clasa I, o va face o evaluare psihosomatica facuta doar pe unii dintre viitorii elevi. In aceasta categorie se incadreaza copiii care nu au fost la gradinita dar pe care parintii vor sa-i inscrie in clasa I si care au implinit varsta de 6 ani pana la 31 august 2012 dar si copiii care implinesc 6 ani in perioada 1 septembrie 31 decembrie 2012 si pe care parintii vor sa-i inscrie in clasa pregatitoare. Pentru aceste cazuri, parintii trebuie sa depuna in perioada 20-29 februarie, o cerere la scoala de care apartin, pentru a programa copilul pentru o evaluare, rezultatele urmand sa fie afisate pana la 2 martie. Tot pe 2 martie se va afisa in fiecare scoala si programul de inscriere in clasa pregatitoare sau in clasa I a copiilor care doresc inscrierea in scoala de circumscriptie. Circumscriptiile scolilor sunt afisate deja la sediile unitatilor de invatamant. In perioada 5-16 martie, se fac inscrieri in scolile de circumscriptie, urmand ca dupa 16 martie, scolile sa transmita criteriile de departajare stabilite de catre Comisia Judeteana de inscriere, urmand ca ele sa fie aprobate.

Rezultatele finale din prima etapa vor aparea pe 19 martie, acestea cuprinzand listele elevilor inmatriculati in aceasta etapa dar si locurile ramase libere pentru copiii ai caror parinti locuiesc in alte circumscriptii si criteriile de departajare daca sunt mai multi copii decat locuri, aprobate de Comisia judeteana. Acestia trebuie sa completeze in perioada 20-27 martie o cerere tip prin care sa ceara inscrierea copilului la scoala la care doreste, rezultatele urmand sa fie afisate la data de 2 aprilie. La 4 aprilie, scollie au obligatia de a face public pe site-ul inspectoratului numarul de locuri libere dar si al copiilor inscrisi.

In perioada 23 – 25 aprilie, cei care nu au fost admisi la o scoala din alta circumscriptie se pot inscrie la scoala de care apartin, ca si cei care nu au solicitat niciodata inscrierea. Intre 26-27 aprilie se vor afisa listele si cu acei copii care s-au inscris in cea de-a treia etapa iar in perioada 11-18 mai se vor mai face inscrieri pentru copiii care nu au fost cuprinsI in nicio unitate de invatamant.

Inscrierile se vor finaliza pe 21 mai, cand fiecare scoala va afisa listele cu copiii inscrisi la clasa pregatitoare sau la clasa I.

Comentarii

comentariu

About the Author

-