Published On: joi, Feb 2nd, 2012

APIA – campanie de informare a fermierilor

Share This
Tags

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a inceput, pe 1 februarie, Campania de informare privind primirea cererilor de sprijin pe suprafata, avand sloganul: “Lucrezi pamantul, depui cerere, primesti fonduri europene si nationale! APIA te asteapta”.

Obiectivul general al campaniei il reprezinta informarea fermierilor cu privire la fondurile europene si nationale destinate schemelor/masurilor de sprijin pe suprafata in anul 2012, precum si la modalitatea de accesare a acestora.

Se pune accent in continuare pe informarea eficienta a fermierilor cu privire la aplicatia de identificare online a parcelelor agricole – IPA Online, prin care beneficiarii, prin conexiune la internet isi pot vizualiza propriile parcele digitizate in campania anterioara si isi pot digitiza si alte parcele prin identificare pe ortofotoplanurile disponibile in baza de date (LPIS) a APIA.

Buna informare a fermierilor reprezinta una din primele si cele mai importante conditii pentru derularea la timp si corecta a intregului proces de absorbtie a fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol din Romania.

Pe durata Campaniei, centrul judetean APIA Braila va organiza sesiuni de informare si instruire a fermierilor, si deopotriva a administratiei agricole din Primarie, cu privire la perioada de depunere a cererilor de sprijn pentru plati pe suprafata in anul 2012, modalitatea de completare a acestora, conditiile de eligibilitate impuse de legislatia europeana si nationala, tipurile de controale impuse de regulamentele europene, precum si la pachetele financiare care pot fi accesate in cadrul masurilor de sprijin pe suprafata.

In cadrul sesiunilor de instruire se va acorda o atentie deosebita procedurii de completare electronica a declaratiei de suprafata si identificare, respectiv schitarea online a parcelelor agricole.

De aceste instruiri vor beneficia atat fermierii, cat si administratia agricola din Primarie si personalul din Biblioteca Judeteana. Campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafata in anul 2012 se va derula in perioada 1martie – 15 mai 2012, respectiv 11 iunie, cu penalizari de 1% pentru fiecare zi de intarziere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-