Published On: vin, Feb 3rd, 2012

Agora

Share This
Tags

Evenimentele din Piata Universitatii, de la “km 0” al Capitalei tarii, au iscat si unele controverse cu privire la necesitatea unei “agore”. In paranteza fie spus, “agora” era piata publica din Grecia antica in care se tineau adunarile populare.

In noua conceptie, o “agora” ar desemna un loc, o piata, un spatiu public aprobat prin hotarare a Consiliului General al Capitalei, in care orice manifestatie ce implica un numar mai mare de participanti sa nu mai necesite o aprobare speciala.

Parerea generala opteaza pentru Piata Universitatii, din mai multe motive. Odata ca locul are semnificatii istorice, cele care tin de evenimentele din decembrie 1989. Tot acolo s-au manifestat “golanii” anticomunisti in 1990.

Piata marcheaza “km zero”, adica “inima Capitalei”, locul de unde pornesc “arterele” purtatoare de “sange vital” nu doar in tot orasul, ci in toata tara. Sunt suficiente argumente pentru a desemna acest spatiu drept “agora” romanilor. Chiar Oprescu, primarul general, s-a declarat dispus pentru a executa o seama de amenajari minimale ca “agora”. Sa capete o mai mare functionalitate.

In Consiliul General s-a dezbatut problema, dar, din pacate, unii consilieri n-au aprobat nimic. S-au conturat atatea pareri divergente, s-au vanturat atatea alte variante de spatii propuse, ca totul s-a terminat in coada de peste.

Timpul nu este trecut! Da, Doamne, mintea cea de pe urma alesilor Capitalei sa adopte cea mai buna varianta, anume Piata Universitatii!

Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-