Published On: mar, Feb 28th, 2012

Actiune pentru prevenirea contraventiilor silvice

Share This
Tags

Ieri, efective de politisti din cadrul Sectiei 3 de Politie Rurala Surdila Gaiseanca au organizat si desfasurat o actiune pe linia modului de respectare a prevederilor Legii 171/2010 (privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice), ocazie cu care au fost oprite in trafic 12 autovehicule, legitimate 16 persoane, a fost aplicata o sanctiune contraventionala, in valoare de 2.000 de le, si a fost confiscata cantitatea de 3 metri steri de material lemnos, esenta fag, valorand 450 de lei.

Exemplu: A fost depistat, in localitatea Filipesti, L.G. (31 de ani), din comuna Mera, judetul Vrancea, in timp ce transporta cu autoutilitara cantitatea de 3 metri steri material lemnos. Politistilor le-a fost prezentat avizul de insotire a incarcaturii, constatandu-se ca era mentionata cantitatea de 5 m3 lemn de foc.

Dupa ce cantitatea de lemne a fost masurata de un lucrator din cadrul Ocolului Silvic Ianca, s-a procedat la confiscarea intregii cantitati, deoarece cel in cauza nu avea drept de comercializare a materialului lemnos, decat in locurile prevazute de lege.

Vranceanului i-a fost aplicata o amenda in valoare de 2.000 de lei, conform legii amintite.

Comentarii

comentariu

About the Author

-