Published On: mie, Feb 15th, 2012

36 de tone de material antiderapant folosite pe drumurile judetene

Share This
Tags

In urma fenomenelor meteorologice manifestate la nivelul judetului Braila in ultima perioada, situatia in judet la ora 14.00, se prezenta astfel:

- drumuri nationale:

- pe DN 22 Braila – Gradistea – Rimnicu Sarat s-a impus restrictie de circulatie pentru vehicule cu greutatea mai mare de 3,5 tone.

Sectia de Drumuri Nationale Braila au folosit 36 tone de material antiderapant pe DN din judet.

- drumuri judetene:

1. DJ 221 SUTESTI – IANCA

2. DJ 221 B – BRAILA – VADENI,

3. DJ 211 A – BORDEI VERDE – VIZIRU

4. DJ 211 ZAVOAIA – LISCOTEANCA – BORDEI VERDE

5. DJ 255A tronsoanele SCORTARU VECHI – ROMANU si COTU MIHALEA – COTU LUNG – MUCHEA, UNIREA – DN 21

6. DJ 221C DN23 – SILISTEA – DJ 221

7.  DJ 203S FAUREI – SURDILA GAISEANCA

8. DJ 202 B URLEASCA – TEPES VODA – GEMENELE

- comuna Bordei Verde cu satele apartinatoare Constantin Gabrielescu, Filiu si Liscoteanca sunt izolate. Se actioneaza pentru deblocarea DJ 211 pentru accesul in cele trei localitati.

- trecerea cu bacul catre I.M.B. – se circula in conditii de iarna intre orele 08.00 – 18.00;

- trecerea cu bacul catre  Smardan Tulcea – se circula in conditii de iarna intre orele 08.00 – 17.00;

- 3 magistrale necirculabile (Faurei – Tecuci, Faurei – Urziceni, Faurei – Buzau).

- toate localitati sunt alimentate cu energie electrica;

- 14 scoli si 21 gradinite din mediul rural nu au desfasurat cursuri;

- in vederea prevenirii deceselor prin hipotermie a persoanelor fara adapost si a celor din spatii neincalzite, in incinta salii de sport a Colegiului Tehnic Edmond Nicolau Braila, sunt cazate 18 persoane, iar la Centrul Social de Gazduire in regim de urgenta din sos. Ramnicu Sarat nr. 115 al Directiei de Asistenta Sociala a Primariei Braila sunt cazate 31 persoane;

- echipajele Serviciului de Ambulanta Judetean Braila au raspuns prompt la solicitarile primite și nu au inregistrat nici un caz nerezolvat;

Un elicoper apartinand Unitatii Speciale de Aviatie Tulcea a transportat la Braila pe Valentin C. de 39 ani care acuza varsaturi și pe Marian M. de 73 ani cu fractura glezna, ambi din sat Constantin Gabrielescu, comuna Bordei Verde.

Actiuni de deszapezire in localitati din judet:

- 100 de militari apartinand unitatilor Brigazii 10 Geniu actioneaza in comuna Ciocile si in satele Chichinetu și Odaieni, 21 de angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si 21 de angajati ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi actioneaza in localitatea Drogu, comuna Galbenu. Cele trei echipe sprijina Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta din localitatile respective si vor participa la deblocarea gospodariilor de zapada, in special acolo unde locuiesc persoane varstnice, bolnavi.

- in sprijinul Primariei Surdila Gaiseanca actioneaza cinci subofiteri de la Garda de interventie Faurei (ISU Braila) pentru operatiuni de deszapezire;

- doua echipaje (8 subofiteri) de la I.S.U. Braila, cu doua autospeciale actioneaza in municipiul Braila pentru operatiuni de deszapezire si degajare turturi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-