Published On: mie, Feb 1st, 2012

… Si lumea noastra

Share This
Tags

Un afacerist american facea urmatoarea analiza: cica la ei, cinci la suta din populatie o constituie miliardarii, cinci la suta patura saracilor, adica traitorii prin cutii de carton, iar 90% clasa de mijloc, incluzand aici micii intreprinzatori, functionarimea, ma rog, toata floarea cea vestita a bugetarilor.

Unii spun ca n-ar fi chiar asa, adica saracimea s-ar cifra la procente semnificativ mai mari. Nu contrazic nici afaceristul, nici pe ceilalti! Nu sunt nici sociolog, nu am habar nici de structura de clasa a americanilor. Doar bunul-simt ma indeamna sa sustin pe cei din urma.

La noi, lucrurile se vad ceva mai clar, anume ca nu prea avem clasa de mijloc, adica,  mai pe sleau, se contureaza doua paturi distincte, cei avuti, ori superavuti, si ceilalti.

Pentru a nu fi invinuit de idei comuniste, egalitariste, afirm raspicat ca n-am nimic de impartit cu clasa ajunsilor. Daca ma mai incearca din cand in cand oarece invidie pe cutarica ori pe cutarica, are grija sa ma aduca cu picioarele pe pamant soata mea: “Tu de ce nu te-ai naimit, de ce n-ai tras niste linii cu vopsea pe asfalt si sa incasezi niste taxe de parcare?!” Si are dreptate! Cine m-a oprit?! Poate-mi spuneti Dvs.!

De injurat tot injur pe unii, caci ii impart pe imbogatiti in doua subclase, pe cei intreprinzatori, muncitori, oameni cu idei, cei care au riscat si au castigat. Fata de acestia, tot respectul meu, “Jos palaria!”

Din pacate, exista si smecherii, speculantii, profitorii, cei care s-au inscris la banul public, spagarii care au prins figura cu parandaratul si profita din plin de “vaca cea grasa” a bugetului national.

Lumea noastra, majoritara, se zbate de pe o zi pe alta, impusca banul si-l intinde ca pe gumilastic sa-i ajunga de la o chenzina la alta, de la o pensie la alta. De aia zic, indemnul la solidaritate al conducatorilor n-ar trebui sa ne vizeze pe noi, ca in randul nostru exista deja, ci pe ailalti.

Nu de alta, caci “Mos Ion Roata si Unirea” ne duce cu gandul la pietroiul cel mare ce trebuie dus tot de plebe, nu de tagma jefuitorilor.

Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-