Published On: joi, Ian 26th, 2012

Zapada ingreuneaza traficul in oras

Share This
Tags

Prima zapada din sezonul rece a venit si in Braila, situatia drumurilor fiind din ce in ce mai dificila. Codul portocaliu de viscol si ninsori sub care se afla Braila, le-a facut pe autoritati sa le ceara locuitorilor orasului sa nu se aventureze zilele acestea pe sosele.

Astfel, in cadrul conferintei de ieri de la primarie, edilul sef a facut apel la cetateni sa aiba grija cum circula pentru a nu exista cazuri nefericite, de a ramane blocati sau de a se produce vreun accident.
“Le spun brailenilor ca ar fi bine ca azi sau maine sa stea putin in oras pentru ca acum toate drumurile spre Bucuresti sunt blocate si daca pleaca risca sa ramana blocati pe undeva”, a declarat primarul Brailei.

Pentru ca utilajele de deszapezire sa-si poata face datoria, autoritatile brailene solicita conducatorilor braileni sa-si parcheze masinile cat mai aproape de trotuar pentru a nu incurca traficul.
“Urmeaza o perioada extrem de rece si discutiile pe care le-am avut si tema pe care am dat-o este aceea de a mentine carosabilul fara zapada pe el pentru ca daca ingheata si stam o saptamana cu temperaturi de -9, -10 grade atunci cu certitudine vom avea o mare problema pentru ca este greu, chiar un cm de gheata daca se aseaza si ramane pe aceasta dimensiune atunci va fi cu certitudine dificil sa o scoatem. Deocamdata suntem intr-o zona rezonabila. Astazi si maine dimineata mai avem anunt de precipitatii, de zapada. O sa vedem in functie de cum si ce se intampla cum actionam. Ceea ce vreau sa va spun este ca am o rugaminte si catre cetateni si anume, ii rog pe cei care au masini si le parcheaza sa o faca cat mai aproape de trotuar si paralel cu acesta, pentru ca utilajele sa poata sa intre sa-si faca treaba,” a declarat primarul Aurel Simionescu.

Totodata, edilul-sef face apel si la administratorii societatilor comerciale si ale institutiilor sa-si curete zapada din fata cladirilor.
Codul portocaliu a fost prelungit in zona Brailei pana astazi, anutandu-se temperature din ce in ce mai scazute.

Ana-Maria Niculescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-