Published On: Soare, Ian 29th, 2012

Zapada din abundenta, recolte bogate in vara

Share This
Tags

Se stie prea bine ca in a doua parte a anului 2011, ploile au ocolit judetul Braila, lucru ce i-a nemultumit pe agricultori care cred ca nu vor avea ce recolta in vara.

Si in aceasta iarna, cu toate ca judetele invecinate precum Tulcea si Constanta au fost acoperite de precipitatii serioase sub forma de zapada, in judetul Braila cantitatile de zapada au fost reduse.
Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat intr-o conferinta de presa ca ar fi fost dispus sa cheltuiasca chiar si 40 de miliarde pe deszapezirea drumurilor, dar sa avem un strat indeajuns de gros de zapada care sa ajute la dezvoltarea culturilor agricole.

“M-as fi bucurat sa avem zapada de doi metri, sa cheltuim bani cu desfundatul drumurilor, sa avem in vara ce recolta de pe camp. Era mult mai important pentru noi sa cheltuim 25, 30, 40 de miliarde si sa avem ce recolta. Pentru ca stiti destul de bine ca a doua parte a anului 2011 nu a fost una ploioasa, este deficit mare de apa in sol si cred ca era la fel de bine daca aveam o zapada la fel de mare ca in Tulcea, ca in Constanta si asa mai departe. Din pacate si de aceasta data am fost ocoliti de zapezi abundente. {nca mai este timp. Se anunta ca februarie si martie sa fie ierni foarte grele pentru Romania si poate si pentru zona noastra in ceea ce priveste abundenta zapezilor”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila.

Ana-Maria Niculescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-