Published On: joi, Ian 19th, 2012

Vechea problema a caldurii inca nesolutionata la Braila

Share This
Tags

Datoriile asociatiilor de proprietari nu au scazut foarte mult la Braila, dar nici cei de la CET nu au apelat la masuri drastice. Principalii vinovati pentru aceste datorii mari sunt in egala masura, conducerea CET-ului care nu au luat masuri la timp dar si aociatiile de proprietari a caror administratori au jonglat cu banii fara a platii datoriile. Primarul Aurel Simionescu a ajuns iar in masura de a cere cetatenilor sa-si plateasca datoriile care le au fata de CET si asteapta rezultate in cea de-a doua decada a lunii in curs. “Eu sper ca si cu sprijinul celor de la CET si cu intelegerea populatiei sa se faca platile asa cum ne-am angajat. Ceea ce vreau eu insa sa va spun este ca CET-ul este si va fi in continuare in situatia de a aveam sute de procese cu asociatiile de prprietari care refuza sa plateasca, cu cei care au datorii foarte mari, eu v-am mai spus, 1 miliard 500, 1 miliard 700, aici vina fiind si a CET-ului, care i-a lasat sa ajunga la astfel de situatii pe motivul ca nu se poate opri caldura, dar si a asocialtiilor de proprietari, unde unii administratori au jonglat cu banii,” a declarat edilul Brailei.
Conducerea CET a inceput deja sa aduca in instanta unele asociatii de proprietari in speranta ca cetatenii vor incepe sa-si plateasca datoriile aferente la apa calda si caldura. “Aceasta judecata va dura nu stiu cata vreme pentru ca asociatiile de proprietari nu prea au bunuri ca sa fie executati. Dar va continua actul de judecata si va trebui ca ascociatiile, acolo unde au platit oamenii sa se indrepte impotriva celor care au folosit banii altfel decat trebuia,” a declarat Aurel Simionescu.
In cadrul conferintei de presa saptamanale, primarul Brailei a mai facut public si faptul ca cetatenii au inceput sa aiba datorii si la apa menajera, acestea ajungand chiar la 40 de miliarde. “Avem un inceput de astfel de problema si la apa, cu asociatii care refuza sa vina si la discutii si care au inregistrat deja 40 de miliarde datorii. Eu le-am solicitat sa vina, sa discute, sa-si esaloneze datoriile, sa se bifeze pentru ca de multe ori fiecare spune altceva, unii isi pun penalitatii, altii nu. Trebuie sa se inteleaga pe niste sume care sunt si acestea sa fie platite si sumele care raman in litigiu sa isi gaseasca procedura respectiva, dar daca am convenit ca din 10 lei , 4 lei avem de platit, pe acei 4 lei sa ii plateasca sI atunci nu o sa mai avem discutii despre suma de 40 de miliarde ci o sa discutam despre mai putin,” a declarat primarul Aurel Simionescu.
Problema sistarii agentului termic ramane sa se dispute intre asociatiile de proprietari si cetatenii rau-platnici si conducerea CET, instanta avand un cuvant de spus in unele cazuri.
Ana-Maria Niculescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-