Published On: mie, Ian 18th, 2012

Un posibil parteneriat intre CJ si Primarie pentru constructia bazinului olimpic

Share This
Tags

*Inca de anul trecut, autoritatile brailene au avut discutii in ceea ce priveste constructia unui bazin olimpic la Braila in cadrul Parcului Monument.

Ultimele discutii in ceea ce priveste constructia bazinului s-au desfasurat chiar la Sedinta Consiliului Judetean la care a fost prezent si primarul Aurel Simionescu. Acesta este in continuare nemultumit de contributia pentru finantarea acestui proiect, edilul propunand ca la sumele necesare constructiei sa contribuie sI Consiliul Judetean, avand in vedere ca bazinul olimpic este un punct de interes atat pentru Municipiu, cat si pentru Judet. “Proiectele pe liste, pe care le avem in derulare, nu ce ne gandim sa facem, inseamna anul acesta circa 50 milioane lei contributia municipiului, nu ce primim de la Guvern.
In acelasi timp, stim cu totii ca este vorba de dorinta tuturor locuitorilor de a li se asigura anumite servicii publice. Eu va propun ca pentru Bazinul olimpic, o investitie in care partea noastra este 100 miliarde lei vechi, sa facem un parteneriat, asa cum am facut si in cazul patinoarului si in alte cazuri si sa sustinem aceasta investitie care este pentru tot judetul Braila, nu doar pentru municipiu,” a declarat primarul Aurel Simionescu.
Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, sustine propunerea primarului Aurel Simionescu, incurajand formarea de parteneriate intre cele doua institutii pentru interesul braileanului. “Daca judecam lucrurile dupa procente, nemultumirea municipiului este indreptatita. Daca discutam vizavi de banii incasati pe taxe si impozite, municipiul are un plus fata de comunele judetului. Deci taxele si impozitele sunt mai mari, dar sunt si mai multe obligatii. De aceea, eu cred ca echilibrul pe care l-ati abordat in ceea ce priveste relatiile in interiorul judetului este o normalitate, va trebui sa avem parteneriate, sa avem proiecte comune, la urma-urmei nu pleaca nimeni nici cu bazinul, nici cu patinoarul, ele sunt obiective de interes general,” a conchis presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu.
Bazinul de inot olimpic va avea zece culoare, cu o lungime de 50 metri, latimea totala a bazinului fiind de 25 metri, iar adancimea apei de maximum doi metri. {n capatul bazinului, va exista o tabela cu afisaj electronic, necesara afisarii rezultatelor din cadrul competetiilor. Pentru a fi omologat, bazinul trebuie sa indeplineasca si alte conditii, cum ar fi instalarea unei statii de filtrare si tratare a apei, construirea unei saune, a unor vestiare suficient de spatioase, cabinet antidoping, cabinet medical, grupuri sanitare si tribune pentru spectatori.
Conform autoritatilor, Braila merita din plin investirea unor fonduri pentru crearea bazinului olimpic, avand in vedere ca acest oras a avut reale performante de-a lungul timpului in cadrul competitiilor. Pe langa Diana Mocanu, care in anul 2000 a fost asteptata sa se intoarca de la Sidney in aplauzele a mii de braileni, alte nume valoroase din domeniul natatiei sunt Camelia Potec, Catalina Casaru sau Beatrice Coada Caslaru, cele trei sportive castigand, de asemenea, titluri si medalii importante de-a lungul carierei lor, contribuind la crearea renumelui scolii brailene ca fiind una dintre cele mai valoroase din natatia romaneasca si important furnizor de campioni.

Ana-Maria Niculescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-