Published On: mie, Ian 25th, 2012

Un nou pas important facut de CJ pentru brailence

Share This
Tags

Azi a avut loc inaugurarea Ambulatoriului integrat Spitalului Judetean de Urgenta Braila, corpul D, cu cabinete de obstetrica si ginecologie, la care au luat parte atat autoritatile brailene responsabile de dezvoltarea acestui proiect, cat si cadre medicale din organigrama Spitalului Judetean, locatia fiind deschisa catre publicul larg de la 1 februarie.

Proiectul de modernizare si reabilitare a Maternitatii s-a desfasurat pe parcursul a 32 de luni si are  o suprafata totala amenajata de 432mp la etaj si 67mp la parter. Valoarea totala a investitiei este de 2.714.775,24 lei, din care partea eligibila a proiectului a avut o valoare de 2.195.997,73 lei.

Obiectivul general al Proiectului consta in imbunatatirea calitatii serviciilor de asistenta medicala din judetul Braila si din regiune prin reabilitarea si modernizarea Ambulatoriului integrat Spitalului Judetean de Urgenta Braila, corp D, cu cabinete in specialitatile obstetrica si ginecologie.

Obiectivele specifice ale acestuia constau in asigurarea continuitatii actului medical in domeniul obstetrica – ginecologie, in judetul Braila, prin cresterea ponderii serviciilor de specialitate acordate in ambulatoriu, imbunatatirea accesului populatiei feminine din judetul Braila la servicii medicale de obstetrica si ginecologie prin cresterea capacitatii de preluare a cazurilor si de acordare a asistentei medicale in cadrul ambulatoriului integrat Spitalul Judetean de Urgenta Braila, corp D, cu cabinete in specialitatile obstetrica si ginecologie. Totodata, printre obiective se numara si cresterea calitatii si diversificarea serviciilor medicale de specialitate acordate in ambulatoriu, prin crearea unui spatiu adecvat de desfasurare a activitatii si de crestere a performantei echipamentelor medicale de specialitate, conformarea cu prevederile legislatiei in vigoare cu privire la organizarea si functionarea ambulatoriilor de specialitate si cresterea eficientei energetice a cladirii reabilitate.

Proiectul se adreseaza unui grup tinta, pacientele Ambulatoriului de Specialitate Integrat Spitalului Judetean de Urgenta Braila, corp D, cu cabinete in specialitatile obstetrica si ginecologie, reprezentand un numar mediu anual de 11.000 de pacienti, conform fluxului din perioada 2005-2007. O alta categorie de beneficiari directi ai proiectului o constituie personalul angajat al Ambulatoriului de Specialitate Integrat Spitalului Judetean de Urgenta Braila, corp D, cu cabinete in specialitatile obstetrica si ginecologie, datorita imbunatatirii conditiilor de desfasurare a serviciilor medicale si datorita cresterii performantelor echipamentelor medicale.

Cea de-a treia categorie de beneficiari directi o constituie beneficiarii fondurilor nerambursabile pentru acest proiect – Consiliul Judetean Braila si administratia Ambulatoriului de Specialitate Integrat Spitalului Judetean de Urgenta Braila, corp D, cu cabinete in specialitatile obstetrica si ginecologie, datorita reducerii presiunii financiare in directia conformarii conditiilor de desfasurare a activitatilor medicale cu noile reglementari ale legislatiei armonizate.

Proiectul s-a desfasurat pe doua planuri majore, care concura la realizarea scopului propus de presedintele Consiliului Judetean Braila, si anume reabilitarea si modernizarea spatiului de desfasurare a activitatii medicale, achizitia echipamentului medical de specialitate si de laborator, precum si a mobilierului aferent.

In urma amenajarii etajului au rezultat urmatoarele spatii:

-          4 saloane pentru internari de zi, dintre care: 2 saloane cu 4 paturi, un salon cu 2 paturi si o rezerva (total 12 paturi).

-          5 cabinete, dintre care un cabinet ginecologic, un cabinet obstetrica, un cabinet pentru recoltari analize medicale, un cabinet cadre medii, doua cabinete neonatologie (unul pentru medic, altul pentru asistenta)

-          4 grupuri sanitare dintre care trei pentru pacienti si unui pentru cadrele medicale

-          o magazie

-          o camera pentru lenjerie

-          doua holuri

-          o sala de asteptare

Incaperile au urmatoarele arii utile: 32.47mp, 33.54mp respectiv 17.85mp saloanele cu internari de zi, 17.59mp rezerva cu internari de zi, 33.54mp cabinetul de ginecologie, 34.81 cabinetul de obstetrica, 16.39 cabinetul cadre medii, 16.69mp cabinetul recoltare analize medicale, 9.34mp cabinetul neonatologie medic, respectiv 8.57mp cabinetul neonatologie asistenta, 8.24mp, 4.38mp, 2.91mp, grupurile sanitare paciente, 8.41mp grup sanitar cadre medicale, 4.74mp camera lenjerie, 7.20mp magazia, 47.00mp respectiv 15.07mp holurile de circulatie, 24.04mp sala de asteptare.

Printre cele mai importante echipamente medicale achizitionate pentru Ambulatoriul de la Maternitate se numara echograful, un video-coloscop, un cardiotocograf, un histeroscop, un amnioscop, doua aparate de tensiune electronice afisate pe display, o trusa perfuzie utero – tubara, doua truse valve, doua truse cu instrumente obstetrica – ginecologie, doua lampi pentru sala de operatie, un analizator imunologie, un analizator gaze sanguine si electroliti, un analizator echilibru acido – basic si un analizator automat biochimie.

Totodata, s-a achizitionat si mobilier pentru cabinete si saloane, printre care se numara doua mese consultatie obstetrica ginecologie, o masa de infasat, un scaun pentru recoltare, patru canapele de consultatie, cinci dulapuri pentru medicamente si materiale sanitare, noua masute, cinci fisete, 12 paturi pentru saloane, 12 saltele pentru pat, 28 de canapele de o persoana, 12 noptiere si patru paravane mobile.

Din punct de vedere al impactului proiectului, rezultatele induse, pe termen mediu vor consta in reducerea numarului cazurilor de imbolnaviri din motive ginecologice (15% in perspectiva anului 2013) si reducerea mortalitatii perinatale (30% in perspectiva anului 2013).

Proiectul derulat de Consiliul Judetean, modernizarea si reabilitarea Maternitatii din Braila, va genera o valoare adaugata in domeniul serviciilor medicale de specialitate in domeniul obstetrica sI ginecologie, prin crearea unui mediu propice pentru desfasurarea activitatii la nivel inalt de calitate si performanta, in cadrul Ambulatoriului de Specialitate Integrat Spitalului Judetean de Urgenta Braila.

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, s-a declarat multumit de rezultatele proiectului de modernizare si a tinut sa-i felicite pe constructori si sa le multumeasca pentru inca o colaborare fructuoasa. „Modernizarile vor continua, o sa avem si laboratoare noi. Vom continua si anul acesta investitiile în sanatate, vom baga peste 500 de miliarde lei vechi. Cu siguranta vom avea si inaugurarea la Terapie Intensiva anul acesta,” a declarat presedintele Gheorghe Bunea Stancu. Totodata acesta a precizat si faptul ca saptamana viitoare va avea loc inaugurarea Ambulatoriului de la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Ana-Maria Niculescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-