Published On: vin, Ian 27th, 2012

Ultimele zile in care mai puteti completa declaratia privind venitul estimat

Share This
Tags

Directia Generala a Finantelor Publice, prin Directia Judeteana Braila, aduce in atentia contribuabililor ca, in conformitate cu prevederile art. 61 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt considerate venituri  din cedarea folosintei bunurilor si veniturile obtinute de catre proprietar din inchirierea camerelor situate in locuinte proprietate personala avand o capacitate de cazare in scop turistic cuprinsa intre una si 5 camere inclusiv, precum si cele din inchirierea in scop turistic in cursul anului a unui numar mai mare de 5 camere de inchiriat.

Venitul din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala se determina pe baza normei anuale de venit sau in sistem real pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla.

Contribuabilii au obligatia sa depuna la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, pana la data de 31 ianuarie inclusiv, declaratia privind venitul estimat/norma de venit pentru anul in curs. Declaratia privind venitul estimat/norma de venit (formular 220) va fi depusa pentru anul in curs pana la data de 31 ianuarie 2012.

In cazul in care contribuabilii incep sa realizeze in cursul anului, dupa data de 31 ianuarie inclusiv, venituri din inchirierea camerelor situate in locuinte proprietate personala, avand o capacitate de cazare in scop turistic cuprinsa intre una si 5 camere inclusiv, in termen de 15 zile de la data producerii evenimentului, acestia au obligatia completarii si depunerii declaratiei privind venitul estimat/norma de venit pentru anul fiscal in curs.

Alegerea metodei de determinare a venitului pe baza normei anuale de venit sau in sistem real, potrivit optiunii contribuabilului, se efectueaza prin completarea corespunzatoare a declaratiei privind venitul estimat/norma de venit, pentru anul in curs.

Contribuabilii care realizeaza venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala pentru care venitul se determina pe baza normei anuale de venit au obligatia sa completeze “Fisa capacitatii de cazare” cu informatiile necesare, in vederea stabilirii de catre organul fiscal competent a impozitului anual datorat. Aceasta fisa reprezinta formular tipizat si constituie anexa a Declaratiei privind venitul estimat/norma de venit.

Asadar, brailenii care obtin venituri din inchirierea camerelor in scop turistic mai pot completa declaratia privind venitul estimat doar pana marti inclusiv.

Comentarii

comentariu

About the Author

-