Published On: Soare, Ian 22nd, 2012

Ultima saptamana in care mai puteti opta pentru determinarea venitului net

Share This
Tags

Agentia judeteana de Administrare Fiscala Braila anunta contribuabilii persoane fizice care obtin venituri din activitati independente, activitati agricole sau din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala, avand o capacitate de cazare cuprinsa intre una si 5 camere inclusiv, ca mai au o singura saptamana la dispozitie pentru a-si exercita dreptul de optiune privind determinarea venitului net in sistem real.

Astfel, data limita pana la care brailenii care obtin venituri din activitatile mentionate mai sus este 31 ianuarie 2012, inclusiv. Optiunea de a determina venitul net pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla este obligatorie pentru contribuabili pe o perioada de 2 ani fiscali consecutivi si se considera reinnoita pentru o noua perioada daca contribuabilii nu solicita revenirea la sistemul anterior, prin completarea corespunzatoare a declaratiei privind venitul estimat/norma de venit si depunerea formularului la organul fiscal competent pana la data de 31 ianuarie inclusiv a anului urmator expirarii perioadei de 2 ani.

Trebuie precizat si faptul ca acelasi drept de optiune il au si contribuabilii care obtin profit din drepturi de proprietate intelectuala.

ANAF Braila mai aduce la cunostinta cetatenilor si faptul ca acei contribuabili care desfasoara activitate de transport de persoane si de bunuri in regim de taxi si obtin venituri din activitati independente pentru care venitul net a fost determinat in sistem real in anul 2011, in conformitate cu prevederile art. 69 din Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, cu modificarile si completarile ulterioare, au dreptul sa opteze incepand cu anul 2012 pentru determinarea venitului net anual pe baza de norme de venit.

Optiunea se exercita prin completarea declaratiei privind venitul estimat/norma de venit cu informatii privind stabilirea venitului net anual pe baza normelor de venit si depunerea la organul fiscal in bazele caruia este inregistrat contribuabilul, pana la data de 31 ianuarie inclusiv, in cazul platitorilor de impozit care au desfasurat activitate in anul 2011.

Comentarii

comentariu

About the Author

-