Published On: Soare, Ian 22nd, 2012

Stancu: “Eu nu sunt hingher sa scot oamenii in strada”

Share This
Tags

Cu toate ca s-a vorbit la nivel national ca alianta USL va actiona ferm la protestele care au loc de noua zile in toata tara, la Braila, liderii politici ai PSD-ului nu sunt de acord cu aceste manifestatii in strada, ci prefera un dialog deschis.

La nivel national s-a discutat faptul ca cei de la PNL vor participa la miting in Bucuresti, pe cand cei de la PSD vor organiza manifestatii in restul oraselor din tara, la Braila niciun lider politic nu s-a alaturat protestatarilor. “Lasam membrii de partid sa faca ceea ce doresc ei, nu pot sa-i scot eu in strada, ca eu nu sunt hingher sa scot oamenii in strada. Eu le-am spus ca cine vrea sa se duca sa-si exprime punctul de vedere este liber sa o faca. Eu, pe functia care o am astazi, ca organ ales, nu cred ca pot sa dau eu tonul la astfel de lucruri, ca se pot interpreta, poate fi interpretat ca instigator si eu cred ca fiecare cetatean are constiinta cum o are, poate o are impacata ca e bine cu regimul acesta, poate le-a fost frica, pentru ca de ceva ani de zile ne e frica sa vorbim si in casa cu familia,” a declarat presedintele filialei PSD Braila.

Numarul mic al brailenilor care au iesit la protest este probabil motivat de sentimentul de solidaritate cu manifestantii din intreaga tara, deoarece autoritatile brailene considera ca au actionat eficient in interesul locuitorilor, astfel incat acestia sa nu simta acut efectele guvernarii actuale.

“Oamenii probabil ca au ajuns la un anumit grad de saturatie. Au iesit in strada destul de multi, dar poate nu suficient de multi. La Braila, administratia zic eu ca a pus bani destui incat sa se invarta putin roata, dar nici aici nu suntem destul de fericiti, ca traim pe roze. Daca noi comasam alegerile de dragul de a le comasa, daca stricam niste randuieli care au fost de ani de zile si care au functionat atat la noi cat si in toata Europa, daca vrei sa facem o reimpartire teritoriala ca sa decupam alt tip de colegii dupa cum avem primarii si asa mai departe, aceste lucruri pot dauna viitorului nostru. Probabil ca traim vremuri care sunt mai rele decat inainte de ’89, dar nu mi se intampla ce mi se intampla astazi. Nu spun ca atunci era extraordinar, dar astazi se intampla niste lucruri care nu sunt normale,” a declarat presedintele Gheorghe Bunea Stancu.

Vicepresedintele PSD Braila, Doru Damian, considera ca numarul mic al protestatarilor de la Braila se datoreaza mai multor factori, printre care se numara disparitia proletariatului industrial, dar si locul ales de protestatari, care nu e tocmai adecvat unor manifestatii mai ample. “In primul rand nici locatia nu-i foarte fericit aleasa si lipsa sau mai bine zis constructia platoului din pietei Independentei, imposibilitatea de a se organiza un miting acolo cu certitudine a impiedicat adunarea mai multor oameni, si mai mult de atat am vazut tarcurile pe care le-au pus jandarmii. Daca ar putea, le-ar face sa intre numai o persoana acolo. Deci, locatia nu-i fericit aleasa si cred ca suprasaturatia de politica si de oameni politici ii conduce pe braileni ca si pe multi alti cetateni din tara, ca nici altii prin tara nu s-au omorat in oasele cu experienta revolutionara. Pe de alta parte, disparitia proletariatului industrial a condus la o asemenea situatie. Solutia nu este in strada, solutia este in dialog. Din pacate, acum cand le-a ajuns cutitul la os actualilor guvernanti, vorbesc de dialog,” a declarat vicepresedintele Doru Damian.

Autoritatile brailene nu ingradesc dreptul cetatenilor la libera exprimare si la protest, insa considera ca cea mai buna cale de solutionare a revendicarilor este dialogul si nu violenta.

Ana-Maria Niculescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-