Published On: mie, Ian 18th, 2012

Situatiile de urgenta din 2011, solutionate prompt

Share This
Tags

Activitatea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a desfasurat in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta aprobata si modificata prin Legea nr. 15/2005, Hotararii Guvernului nr. 1491/2004 pentru aprobarea Regulamentului cadru privind structura organizatorica, atributiile, functionarea si dotarea comitetelor si centrelor operative pentru situatii de urgenta, a hotararilor Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, a propriului Plan de masuri pentru anul 2011 si a ordinelor prefectului emise in acest sens.

Pentru gestionarea situatiilor de urgenta din anul 2011, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila prin Secretariatul Tehnic Permanent a monitorizat evolutia situatiei operative, prelucrand toate informatiile si datele furnizate de comitetele locale, asigurand masurile specifice pentru completarea si actualizarea bazei de date cu privire la efectele situatiilor de urgenta, actiunile intreprinse, intrebuintarea fortelor si mijloacelor pentru protectia populatiei, reducerea pierderilor materiale si revenirea la starea de normalitate.

In anul 2011 au fost emise un numar de 17 ordine ale prefectului, fata de anul 2010 cand au fost emise 48 ordine pe linia situatiilor de urgenta.
Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, in scopul indeplinirii atributiilor ce ii revin, a planificat, organizat si desfasurat 11 sedinte extraordinare, comparativ cu anul 2010, cand s-au desfasurat 22 sedinte.
Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, pe parcursul anului 2011, a coordonat activitatile de gestionare si restabilire a normalitatii pe timpul producerii unor situatii de urgenta, cum ar fi, 6 cazuri de gripa cu virusul nou AH1N1 confirmate, pacientii primind tratament de specialitate, indicat si distribuit de Institutul „Prof. dr. Matei Bals” din Bucuresti, sub supravegherea reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Braila, 29 poluari accidentale pe suprafete mici, la conducte de titei apartinand S.C. CONPET S.A. Ploiesti – Sector Operare Baraganul, avariile fiind datorate conductelor de transport titei care au durata de exploatare depasita, 188 arderi necontrolate, comparativ cu anul 2010, cand s-a intervenit la 61 evenimente de aceasta natura.

Comentarii

comentariu

About the Author

-