Published On: Soare, Ian 15th, 2012

Sanatatea, domeniul prioritar pentru CJ Braila

Share This
Tags

*Tot mai multi cetateni din judetele vecine apeleaza la serviciile ambulatoriului brailean

In ciuda criticilor, ambulatoriul brailean incepe sa functioneze efectiv si asiguratorii privati incep sa-si prezinte ofertele. Schimbarile au inceput sa se vada si ambulatoriul de la noi din oras a inceput sa fie cunoscut in toata zona de sud-est a tarii. Cu toate ca proiectul s-a finalizat in noiembrie, dotari se mai fac si astazi, pe zi ce trece vazandu-se si mai multe rezultate.

“Va spun ca vin pacientii din judetele vecine, a inceput sa se discute mai mult de ambulatoriu si chiar sa functioneze, au aparut asiguratorii privati, care deja au inceput cu discutii si cu oferte pe diferite discipline. Continuam dotarea ambulatoriului, unde vom face si mici operatii cu aparate gen videocapsula, gen masurarea aciditatii din stomac si alte aparate de care doctorii au nevoie. Vom imbunatati dotarea pana sa speram ca si loturile 1, 2, 4, 5, 6, care sunt punctele care trebuie sa completeze instrumentarul si aparatura din ambulatoriu vor ajunge la un nivel optim. El incepe sa devina functional dar, mai devreme de 6 luni nu va fi asa cum, cat de cat, mi-as dori sa functioneze activitatea de acolo. Mai avem de munca si trebuie sa luam masuri care sa atinga personalul de acolo, pentru a face ceea ce trebuie sa se intample intr-un ambulatoriu ca si cel din afara. A aparut fisa electronica a pacientului, cand te duci prima data dai buletinul, iti face fisa, dupa care te gaseste, ramane acolo”, a declarat presedintele Consiliului judetean Gheorghe Bunea Stancu.

Din toate investitiile facute in Sanatate la Braila, cele 11 sali de operatie vor avea prioritate in acest an, dar si ATI-ul, care are termen pana la jumatatea anului.

“Sunt multe lucruri care se intampla, incepe ceea ce inseamna procedura de achizitie si dotare pentru cele 11 sali de operatie, asta este prioritatea numarul 1 a spitalului. In ceea ce priveste ATI-ul, am avut ieri o discutie cu constructorul si l-am rugat ca, pana in iunie-iulie, sa faca in  asa fel incat sa ne apropiem cu el. O sa vedeti foarte curand bugetul, in care sunt  pusi minim  70 de miliarde pentru pediatrie si cardiologie pentru anul acesta. Sunt pusi 52 de miliarde pentru ATI. Conform licitatiei, scazand suma de anul trecut, 52 de miliarde sunt pentru a termina ATI-ul. Urmeaza sa vedem care este procedura pentru dotare, pentru ca trebuie sa incepem de acum dotarea ATI-ului, aceasta sectie fiind aproape de terminare”, a precizat Bunea Stancu.

Spre deosebire de alte spitale din tara, la nivelul judetului Braila, la capitolul Sanatate exista un echilibru financiar, atat in ceea ce priveste salariile, cat si in ceea ce priveste conditiile de desfasurare a activitatilor.

“Toate lucrurile astea conduc la pregatirea necesara pentru a fi acreditati, in special de firmele private. Cred ca cele 8-10 vor prelua integral ceea ce inseamna rolul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, raman 6% pentru programele Ministerului Sanatatii, cele legate de Oncologie, 1% cheltuielile functionale ale Casei Nationale, din ceea ce stiu eu, si cei 93% ramasi, in functie de contractele pana in septembrie. Conform acestui proiect, trebuie sa optam inspre o casa privata. Noi am rezolvat toate lucrurile acestea cu alimentatia, spalatoria, medicamentele, materialele sanitare, dezinfectantii, cu plata salariilor nu avem niciun fel de problema, noi am parcurs etapele acestea, ceea ce alte spitale nu au facut,” a conchis presedintele Gheorghe Bunea Stancu.

Asadar, in anul 2012 proiectele pentru Sanatate continua la Braila, investitiile fiind din ce in ce mai vizibile, iar pacientii deja incep sa simta beneficiile aparaturii ultra-moderne.

Ana-Maria Niculescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-