Published On: joi, Ian 5th, 2012

S-a prelungit termenul pentru incadrarea unitatilor spitalicesti

Share This
Tags

Ministerul Sanatatii  a aprobat si va publica in Monitorul Oficial Ordinul pentru completarea si modificarea Ordinului ministrului sanatatii nr. 323/2011 privind aprobarea metodologiei si a criteriilor minime obligatorii pentru clasificarea spitalelor in functie de competenta. Peste 100 de unitati spitalicesti din Romania  vor avea timp pana la 31 decembrie 2012 sa-si puna la punct planul de conformare pentru a putea fi incadrate intr-una din categoriile  propuse de minister. Majoritatea spitalelor sunt incadrate in categoriile IV si V ceea ce inseamna ca exista deficiente in ceea ce priveste infrastructura si modul de realizare a actului medical.
Raportandu-ne la judetul Braila observam cu stupoare ca nici macar Spitalul Judetean Braila nu a reusit sa treaca de categoria a III-a, guvernantii batandu-si joc de investitiile uriase facute de catre Consiliul Judetean. Edilii locali spera totusi ca pana la finele anului planul de conformare al spitalului sa fie unul , care sa aduca o noua categorie si pentru ca acest lucru sa se realizeze exista in plan  proiecte  si investitii noi. Este stiut faptul ca Spitalul Judetean Braila  se afla sub conducerea CJ Braila, care  doreste ridicarea standardelor. {n momentul de fata, Spitalul nu are o sectie de Psihiatrie ceea ce a insemna, in opinia ministerului, o bila neagra in planul de conformare propus de conducere.
Din  categoria V face parte  Spitalul de Psihiatrie si Spitalul de Pneumofiziologie.  In conformitate cu noua metodologie privind organizarea si functionarea unitatilor medicale,inseamna ca exista un nivel limitat al asigurarii serviciilor sociale  medicale pentru pacientii cronici sau serviciile medicale oferite nu asigura decat o singura specialiate. {n acest caz, afectiunile tratate au un grad redus de complixitate, iar asigurarea liniilor de garda este deficitara. Un alt spital din judet , Spitalul orasenesc Faurei  este incadrat in categoria III datorita nevoii de extindere.
I.P

Comentarii

comentariu

About the Author

-