Published On: vin, Ian 27th, 2012

S-a confirmat: Agentia Nationala de Integritate face politie politica

Share This
Tags

* Justitia a decis: Deputatul Cristian Rizea a fost declarat nevinovat *

Dupa ce, incepand cu data de 15 Iunie 2011, cand Agentia Nationala de Integritate, a demarat o campanie de linsare mediatica fara precedent la adresa mea, vin astazi in fata dumeavoastra cu dovada ca aceasta institutie a statului nu este altceva decat o arma folosita de actuala Putere contra Opozitiei!

Am fost acuzat in repetate randuri de frauda, fara nicio dovada concludenta, aspect care prin decizia instantei de care am luat act astazi, este total infirmat! Magistratii au decis ca sunt nevinovat, astfel ca nicio acuzatie nu s-a confirmat.

Mai mult decat atat, Horia Georgescu, secretarul general ANI, nu a pierdut nicio ocazie ca sa prezinte acest caz ca un real succes al institutiei, in nenumarate aparitii TV ante-pronuntandu-se, ca si cum as fi fost deja vinovat.

Coincidenta face ca suma de 300.000 de euro pentru care eu eram acuzat ca o dobandisem printr-un imprumut nejustificat, dar pe care ulterior am returnat-o (aspect demonstrat cu probe si martori in fata instantei), sa-i fie foarte familiara domnului Horia Georgescu. Astfel, verificand declaratiile de avere ale secretarului general ANI, se poate observa ca acesta a contractat un imprumut de 300.000 de euro de la o persoana fizica in anul 2007, fara dobanda, initial pe o perioada de 5 ani, contract ulterior prelungit printr-un act aditional pe o perioada de pana la 20 de ani (in momentul in care mass media a constatat ca prin prisma veniturilor detinute nu poate fi returnat in 5 ani)! Asupra acestui imprumut neautentificat printr-un act notarial, fara a exista nicio dovada a transferului de bani efectuat (documente bancare), planeaza suspiciunea de a fi un imprumut fictiv, exact motivul pentru care agentia controlata de Georgescu, a dispus anchetarea mea!

Iata modul in care este condusa Romania astazi! De oameni corupti si santajabili, care nu fac altceva decat sa raspunda la comenzile politice primite!

Solicit public pe aceasta cale demisia domnului Horia Georgescu din functia de conducere a Agentiei Nationale de Integritate pentru:

•           incompatibilitatea dintre functia detinuta si suspiciunile care planeaza asupra modului de dobandire a averii, o incompatibilitate mai mult decat evidenta;

•           gravele prejudiciile constatate in ultimul raport al Curtii de Conturi privind activitatea ANI;

•           faptul ca in aceasta speta juridica s-a ante-pronuntat cu privire la decizia instantei;

•           acuzatiile nefondate facute  la adresa persoanei mele.

Pun la dispozitia institutiilor abilitate ale statului toate aceste documente care fac dovada afirmatiilor sustinute. Sper totodata ca aceste institutii sa se autosesizeze ca si in cazul meu si sa dispuna verificarea modului de dobandire a averii detinute de domnul Horia Georgescu.

Deputat Cristian Rizea

Presedinte PSD Diaspora

Comentarii

comentariu

About the Author

-