Published On: mie, Ian 11th, 2012

Romanii, mai tari decat ungurii si bulgarii la constructia de autostrazi

Share This
Tags

*Tara noastra se afla pe locul al doilea la inaugurarea de autostrazi in 2011

Ministerul Transporturilor din Romania a finalizat anul trecut “fabuloasa” distanta de 58 de kilometri de autostrada, clasandu-se pe locul second, dupa polonezi, care au fost mai harnici si au inaugurat nu mai putin de 217 kilometri, de aproape patru ori mai multe decat Romania. In acest top, locul al treilea este ocupat de Ungaria, cu 41,6 kilometri finalizati si Bulgaria, cu numai 19 kilometri.
Polonezii sunt demni de respect si in ceea ce priveste intreaga retea de autostrazi utilizabila in acest moment in tara lor, care totalizeaza aproximativ 1.200 de kilometri. In spirit comparativ, Romania detine in prezent o infrastructura de autostrazi de…392 de kilometri, iar vecinii unguri cam de trei ori mai multi kilometri decat noi.

Romania a finalizat anul trecut 58 de kilometri de autostrazi: Arad-Timisoara si inaugurari partiale ale tronsoanelor Medgidia-Constanta si centura la profil de autostrada a Constantei. Pe de alta parte, polonezii au deschis circulatiei în 2011 un numar de 217 kilometri de autostrazi: trei tronsoane pe autostrada A1, care traverseaza tara de la nord la sud, un tronson pe autostrada A2, care traverseaza tara de la est la vest, dar si centura la standard de autostrada a orasului Wroclaw.

Comentarii

comentariu

About the Author

-