Published On: vin, Ian 6th, 2012

Raluca Turcan(PDL): PDL trebuie resuscitat

Share This
Tags

Deputatul PDL Raluca Turcan se declara nemultumita de strategia de castigare a alegerilor pe care a adoptat-o partidul din care face parte, spunand ca PDL trebuie sa se redreseze rapid pentru a aduce schimbari benefice in cadrul formatiunii. Astfel, PDL-ista a dat de inteles ca in cursul saptamanii care urmeaza va avea loc o serie de actiuni in interiorul partidului, care sa revigoreze planurile Puterii de a castiga un nou tur de alegeri.

Totodata, in opinia Ralucai Turcan, pana pe 15 ianuarie ar trebui sa se ia unele decizii in ceea ce priveste controversatul subiect al organizarii teritoriale si al modificarii Constitutiei, urmand ca pana de Pasti partidul sa decida numele candidatilor care se vor “bate” pentru primariile resedinta de judet, pentru presedintia Consiliilor Judetene, precum si pentru Primaria Generala a Capitalei.

“PDL are nevoie sa se trezeasca, deoarece acum partidul e ca un pacient aflat sub anestezie. Iar aceasta trezire si aceasta mobilizare ar insemna cateva lucruri: remaniere guvernamentala rapida, pana in 15 ianuarie; inchiderea subiectelor cu regionalizarea si cu modificarea Constitutiei, pentru care nu exista nici majoritatea parlamentara necesara si nici determinarea interna de partid; desemnarea, pana la Pasti, a candidatilor pentru primariile resedinta de judet si pentru sefia Consiliilor Judetene plus desemnarea candidatului pentru primaria Capitalei; desemnarea, cel tarziu pana in luna iulie, a unui candidat pentru functia de prim-ministru (cu o echipa politica aferenta), in conditiile in care premierul Emil Boc a anuntat ca nu vizeaza un nou mandat”, afirma Raluca Turcan.

De asemenea, Raluca Turcan sustine ca este obligatorie crearea unui grup de experti juridici, astfel incat agenda legislativa a PDL din 2012 sa aiba un calendar clar de pasi pentru implementare, iar legile promovate sa nu mai poata fi declarate neconstitutionale.

Mai mult, deputata Puterii propune partidului sau dezvoltarea unei viziuni care sa ii aiba in prim-plan pe romanii clasei de mijloc, spunand ca trebuie sa fie pus la punct un proiect sub denumirea de “Programul Clasei de Mijloc”, care sa cuprinda politicile necesare pentru dezvoltarea acestei clase sociale in perioada 2012-2016.

Potrivit deputatului PDL, democrat-liberalii trebuie sa se pozitioneze “clar drept partidul clasei de mijloc, active, antreprenoriale”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-