Published On: lun, Ian 30th, 2012

Proiect dezvoltat de ISJ pentru scolile cu profil agro-alimentar

Share This
Tags

Inspectoratul Scolar judetean Braila dezvolta un nou proiect finantat de Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, ce are ca tema “Consilierea si orientarea profesionala a elevilor din unitati de invatamant cu profil agro-alimentar din regiunea Sud-Est in vederea tranzitiei de la scoala la viata activa”.

Proiectul a demarat in data de 03.01.2012 si se desfasoara pe o perioada de 24 de luni.
Dezvoltarea aptitudinilor de munca ale elevilor reprezinta principalul obiectiv al proiectului, acesta axandu-se in special pe scolile cu profil agro-alimentar pentru a-i ajuta pe elevi sa se integreze pe piata muncii.

Inspectoratul Scolar Judetean Braila este partener in cadrul proiectului, acesta desfasurandu-se in toata regiunea de Sud-Est a tarii in judete precum, Galati, Constanta, Braila, Buzau, Tulcea, Vrancea, categoria vizata fiind un grup compus din 140 de elevi din scolile cu profil agro-alimentar a intregii regiuni.

Ca si obiective operationale ale proiectului, acestea vor avea in vedere realizarea unei imagini de ansamblu asupra nivelului de informare al elevilor din unitatile de invatamand cu profil agro-alimentar din regiunea de Sud-Est, in ceea ce priveste piata muncii si oportunitatile de angajare. Totodata, proiectul priveste si informarea, consilierea si orientarea profesionala in sistem on-line a elevilor, prin intermediul unui website interactiv, precum si realizarea unor schimburi de experienta intre specialisti.

Demersul proiectului mai are ca tinta si realizarea unei campanii de informare si constientizare in randul  elevilor din 15 unitati de invatamant agro-alimentar cu privire la importanta actiunilor de consiliere si orientare profesionala, dinamica  pietei muncii, oportunitati de angajare si posibilitati de continuare a studiilor.

Ana-Maria Niculescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-