Published On: joi, Ian 26th, 2012

Program de asistenta psihosociala pentru persoanele private de libertate

Share This
Tags

Reintegrarea sociala a persoanelor condamnate la pedepse privative de libertate reprezinta un proces care isi are inceputurile in faza executional -  penala. Un rol esential al serviciului penitenciar este acela al pregatirii persoanelor private de libertate pentru perioada post – detentie. Pentru atingerea acestui obiectiv este necesara corelarea nevoilor persoanelor private de libertate aflate in custodie cu oferta recuperativa si demersul de incluziune sociala.
Serviciul Educatie si Asistenta Psihosociala a avut ca obiectiv asigurarea accesului tuturor persoanelor private de libertate la activitatile si programele de educatie si asistenta psihosociala individualizata, functie de nevoile identificate.  S-a avut in vedere diversificarea ofertei de programe si activitati de educatie si asistenta psihosociala in vederea implicarii unui numar cât mai mare de persoane private de libertate.

Scolarizarea a avut ca obiective reducerea carentelor educationale, completarea studiilor  la diferite nivele de pregatire, cresterea sanselor de reintegrare sociala a persoanelor custodiate – 145 de persoane private de libertate cuprinse la diferite forme de invatamânt.
Pentru formarea  profesionala a detinutilor, s-a luat ca masura, sansa de reinsertie sociala, care s-a realizat in colaborare cu AJOFM Braila, ONG-ul CRED pentru cursurile de calificare in meseriile de frizer, bucatar, legumicultor fiind organizate – 6 cursuri de calificare  – 85 persoane private de libertate.

Programele si activitatile de asistenta psihosociala au cuprins un numar de 110 persoane private de libertate, programe de asistenta sociala au cuprins un numar de 180 de persoane, iar programe educative au fost cuprinse 255 persoane private de libertate.
La iesirile [n comunitate au participat un numar de  350 persoane private de libertate. Consilieri psihologice au fost acordate unui numar de 496 persoane private de libertate iar consilieri sociale au fost acordate unui numar de 1438 persoane private de libertate.

Ana-Maria Niculescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-