Published On: joi, Ian 19th, 2012

Primarul linisteste cetatenii cu privire la pretul apei

Share This
Tags

Dupa ce s-a tot vehiculat in presa ca nu s-a stiut din timp ca se va majora pretul apei, primarul Aurel Simionescu a venit cu unele precizari.In cadrul conferintei de prese organizata la Primarie, el s-a aratat indignat de faptul ca stirea respectiva nu s-a facut “auzita” indeajuns de mult incat toata lumea sa fi stiut de schimbarile care au avut loc la inceput de an.
Inca odata a fost explicat motivul, care a condus la majorarea pretului apei de canalizare.Astfel,odata cu infiintarea statiei de epurare a apei si cu raportarea legislatie la normele UE, Braila trebuia sa faca in asa fel incat sa renunte la vechiul sistem de canalizare.” Am intrat in UE,astea sunt regulile europene ,acestea sunt impunerile pe care le avem.Cu certitudine,in conditiile in care veniturile  sunt asa cum sunt,cresterea preturilor respective nu bucura pe nimeni ca induce aceasta stare de nemultumire”, a declarat Aurel Simionescu.
Indiferent daca se construia sau nu, statia de epurare pretul pentru apa-canalizare tot ar fi crescut deoarece penalitatile venite municipalitatii s-ar fi observat tot in facturile pe care brailenii trebuiau sa le plateasca.Pentru ca lucrurile sa fie cat mai clare si pe intelesul tuturor, primarul a explicat faptul ca si acum 16% din pretul pentru apa este platit, practic, de doua ori pentru acelasi serviciu: o data pentru ca se ia apa din Dunare si a doua oara pentru ca devarsarea ei are loc tot in fluviu.Cu alte cuvine, majorarea pentru serviciul de canalizare  a fost o necesitate si ca atare, in momentul de fata  nu exista o alta solutie.
Comparata situatia Brailei cu cea a judetelor invecinate, s-a remarcat un cost redus cu mult fata de celelalte municipii.Astfel galatenii platesc 3,72, tulcenii 3,84, constantenii 4,72, iar buzoienii 4,04. Raportarea aceasta a fost facuta pentru a nu se mai isca discutii,controverse in randul populatiei, care oricum plateste cel mai mic pret din regiunea noastra: 3,31.
De la 1 mai 2012, pretul pentru serviciul de canalizare se va scumpi ajungand la 3,64 lei pe tot judetul.Cu toate acestea, pretul pe care il vor plati brailenii va fi cel mai mic pe zona de sud-est.
O ultima remarca a primarului a fost cea referitoare la indatoririle cetatenilor de a-si plati facturile pentru serviciilor folosite.(I.P)

Comentarii

comentariu

About the Author

-