Published On: mie, Ian 11th, 2012

Ponta: Intre Arafat si Basescu, alegerea e simpla

Share This
Tags

In cadrul unei conferinte de presa sustinute in urma unei intalniri politice de la Timisoara, co-presedintele Uniunii Social-Liberale si-a aratat profunda nemultumire fata de evenimentele de la varful Ministerului Sanatatii din ultimele zile. Victor Ponta a declarat ca USL este dispus sa acorde toata sustinerea oamenilor care “nu au ascultat orbeste ordine absurde” de la Traian Basescu si si-au spus cu tarie punctul de vedere.

“Vreau in numele USL sa exprim sprijinul total pe care Uniunea il va acorda profesionistilor din domeniile esentiale ale vietii sociale, ma refer la sanatate, educatie, cultura. Un sprijin pentru profesionisti si impotriva politicienilor incompetenti si corupti care iau decizii. Ca sa fiu si mai concret, intre un profesionist ca dr. Raed Arafat si un politician incompetent si corupt ca Traian Basescu, alegerea noastra si a oricarui roman e foarte simpla. Din pacate, sunt multe alte cazuri in ultimii ani de oameni profesionisti care au fost inlaturati pentru ca nu au executat orbeste ordine absurde primite fie de la Traian Basescu, fie de la Emil Boc, fie de la alt politician aflat la putere”, a spus Ponta.

Mai mult, presedintele Partidului Social-Democrat (PSD) a dezvaluit intentia sa ca dupa castigarea alegerilor din noiembrie 2012 sa ii invite pe profesionistii inlaturati din sistem asemenea dr. Raed Arafat sa se alature USL, fara insa a deveni membri ai vreunui partid.

“Optiunea USL este de a-i asculta pe acesti profesionisti, de a-i sprijini in batalia pe care o dau cu politicienii incompetenti si corupti de tipul Traian Basescu si vreau sa ii anunt de acum de oferta noastra de a se intoarce dupa decembrie 2012 in aceste sisteme, fara a se inrola politic in USL. Dr. Arafat si multi alti oameni din sanatate si educatie care au parasit aceste sisteme in ultima perioada vor primi o solicitare de la viitorul Guvern pentru a incerca sa reparam ceea ce s-a stricat si se strica in acesti ani”, a spus Victor Ponta.

In ceea ce priveste controversata lege a Sanatatii pe care Guvernul vrea sa isi angajeze cat mai repede raspunderea. Ponta a declarat ca “este o alegere destul de simpla, intre viata si moarte. Cei care nu vor avea bani vor muri, practic, fara asistenta medicala. Asa cum din ce in ce mai multi copii din Romania nu mai au bani sa mearga la scoala sau la facultate. Este o alegere intre o filosofie total diferita pe care regimul Traian Basescu o are de a privatiza, pentru ca nu mai au ce sa mai privatizeze in zona industriala, si atunci vor sa privatizeze sistemul medical, evident, pe pret mic si spagi mari. Vom face tot ce putem din opozitie pentru a bloca procesul de angajare a raspunderii Guvernului pe aceasta lege si pentru a demonstra ca teoria noului capitalist Basescu ca intotdeauna banii publici daca sunt administrati de firme private sunt folositi mai bine este falsa”.

Ponta a spus ca opozitia va face uz de toate mijloacele legale si politice de care dispune pentru a impiedica Guvernul Boc sa isi angajeze raspunderea pe noul proiect de lege a sanatatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-