Published On: vin, Ian 20th, 2012

Politistii, de vorba cu elevii braileni despre pericolele din scoli

Share This
Tags

Ieri, 18 ianuarie, politia de proximitate din apropierea Grupului Scolar Industrial ’’Anghel Saligny’’ din municipiu, s-au intalnit cu aproximativ 600 de elevi din clasele I-XII, impreuna cu invatatorii, profesorii diriginti si conducerea acestei unitati de învatamânt, având ca scop prevenirea faptelor antisociale comise in mediul scolar atat la orele de curs, cat si in activitatile extrascolare.

Parteneriatului incheiat intre unitatea de invatamant si Inspectoratul de Politie Judetean Braila are ca principal obiectiv prevenirea actelor de violenta manifestate in scoala sau in perimetrul acesteia. Discutiile au fost axate pe modul in care elevii percep siguranta personala, dar si care sunt posibilele amenintari pe strada, in zona unde locuiesc sau la scoala.

Agent principal Tanase Dominic si agent Gageanu Elena, politisti de proximitate, care au in competenta zona unde se afla grupul scolar, i-au sfatuit pe copii si adolescenti sa nu isi aduca la scoala obiectele de valoare (bijuterii, telefoane mobile etc.) pentru a nu deveni victime ale infractorilor. Totodata, pentru prevenirea producerii unor fapte antisociale de catre elevi, politistii au discutat cu acestia despre consecintele contraventiilor si infractiunilor savarsite de minori, identificand impreuna cu ei care sunt cauzele care determina astfel de comportamente.

De asemenea, politistii le-au mai adresat recomandari cu privire la respectarea regulilor de circulatie de catre toti participantii la trafic.

Elevii au fost incantati de informatiile prezentate, mai ales pentru faptul ca discutiile avute au fost interactive, dorind reluarea acestora. In final acestia au primit sfaturi utile in ceea ce priveste prevenirea violentei in scoala si masuri de autoprotectie impotriva victimizarii. (M.M.)

Comentarii

comentariu

About the Author

-