Published On: mar, Ian 10th, 2012

Ploua cu somatii la CJAS Braila

Share This
Tags

Holurile Casei Judetene de Sanatate Braila au devenit neincapatoare pentru sutele de braileni care au venit la ghiseele institutiei pentru a deslusi misterul somatiilor primite in primele zile ale anului 2012. Peste 5000 de asiguratii sunt obligati sa-si plateasca restantele chiar si de acum cinci ani, ceea ce inseamna ca sumele pe care trebuie sa le plateasca acestia  sunt cu mult peste veniturile lor.

Nemultumirea oamenilor vine si din faptul ca la sumele existente deja li s-au adaugat penalitatile, care in unele cazuri depasesc contributia propriu-zisa. Printre oamenii care asteptau la randuri se aflau si cateva persoane venite din judet si care batusera cativa kilometri doar pentru a afla ca somatiile au fost trimise anul trecut din cauza neplatii contributiei la sanatate pentru veniturile provenite de pe  urma dividentelor. Cei mai afectati sunt pensionarii care detin dividente la “Promex”, chiar daca multi dintre ei au zis ca nici macar nu au incasat sumele  cuvenite pentru anii precedenti.

Batalia dintre asigurati si CJAS Braila se muta in instanta, deoarece  majoritatea persoanelor care au primit somatii sunt hotarate sa conteste decizia luata de Casa de Sanatate Braila. Ei se pot adresa instantei in termen de cinsprezece zile de la data comunicarii acesteia.(I.P)

Comentarii

comentariu

About the Author

-