Published On: lun, Ian 9th, 2012

Piata imobiliara braileana scade cu 27 la suta

Share This
Tags

Desi in perioada de boom imobiliar din anii 2008-2009 locuintele, atat cele nou-construite, cat si cele vechi, erau la mare cautare in vederea achizitionarii, anul trecut piata imobiliara braileana a suferit o scadere drastica, de aproape 30%. Principala cauza a scaderii atat a numarului de cumparatori interesati, cat si al dezvoltatorilor o reprezinta nesiguranta veniturilor obtinute, ca ii impiedica pe braileni sa mai contracteze noi credite bancare.
Astfel, daca in anul 2010, in Braila au fost finalizate 582 de locuinte, in 2011 a fost inregistrata o scadere cu aproape 30%, numarul locuintelor finalizate fiind doar de 419, fapt care ne situeaza peste media nationala la scaderea pietei imobiliare, medie care este in scadere cu 27%.
Avand in vedere evolutia domeniului imobiliar din alte zone ale tarii, Braila se situeaza la un nivel deosebit de nesatisfacator, chiar si cel mai sarac oras din Romania, Giurgiu, inregistrand o crestere de circa 30% fata de anul anterior.
Tot la nivel national, numai inca 7 orase inregistreaza cresteri ale nivelului pietelor imobiliare, respectiv Dambovita, Valcea, Caras-Severin, Mures, Covasna, Prahova, Salaj.

Comentarii

comentariu

About the Author

-