Published On: mar, Ian 31st, 2012

Peste 831 de locuri de munca pentru braileni in tarile europene

Share This
Tags

AJOFM Braila aduce la cunostinta persoanelor care doresc un loc de munca in tari precum Germania, Norvegia, Danemarca si Belgia, ca sunt disponibile 831 de locuri de munca prin intermediul programului EURES.

In Germania sunt disponibile 566 de locuri de munca printre care se numara 76 de locuri pentru asistentii medicali sau ingrijitor persoane in varsta, 68 de locuri disponibile pentru soferii de camion, 56 de locuri pentru ingineri si tot atatea pentru electricieni. Pe langa posturile mentionate mai sus, nemtii mai ofera si posturi precum asistent medical generalist, medic, sudor, mecanic, stivuitor, bucatar, specialist in domeniul hotelier, agent call center, specialist software, lucrator CNC si slefuitor. Pentru ocuparea locurilor de munca din Germania sunt solicitate obligatoriu cunostinte de limba germana.

Pentru Norvegia, AJOFM ofera brailenilor un numar de 160 locuri de munca, printre care se numara tinichingiu, aici fiind disponibile 50 de posturi, acelasi numar fiind si pentru postul de montator conducte si sudor. Pe langa acestea, norvegienii mai ofera spre ocupare si 5 locuri de inginer electrician si 5 locuri de inginer automatist. Pentru ocuparea locurilor de munca din Norvegia  sunt solicitate obligatoriu cunostinte bune de limba engleza.

In Danemarca sunt disponibile 100 de locuri de munca pentru cetatenii romani, 25 de posturi fiind pentru lucratorii calificati in ferme de crestere a animalelor precum sere sau ferme de cultivare legume sau fructe si 75 de locuri pentru lucratorii necalificati in ferme de cultivare a fructelor si legumelor Pentru ocuparea locurilor de munca din Danemarca sunt solicitate obligatoriu cunostinte de limba engleza cel putin nivel mediu.

Belgienii pun la dispozitie 5 locuri pentru asistentii medicali, termenul limita pentru aplicare fiind la 30 martie 2012. Pentru ocuparea locurilor de munca din Belgia sunt solicitate obligatoriu cunostinte de limba franceza.

EURES este o retea de cooperare intre serviciile publice de ocupare europene si a fost creata pentru facilitarea liberei circulatii a lucratorilor in cadrul Spatiului European si Elvetia. Parteneri ai serviciilor publice de ocupare in cadrul acestei retele sunt sindicatele, organizatiile patronale si alti actori implicati in piata muncii. Reteaua este coordonata de Comisia Europeana.

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, prin intermediul structurilor sale teritoriale, ofera servicii de mediere a muncii in Uniunea Europeana si Spatiul Economic European  in calitatea sa de membru EURES.

Comentarii

comentariu

About the Author

-