Published On: lun, Ian 9th, 2012

Pensionarii braileni vor primi tichetele de calatorie abia luna viitoare

Share This
Tags

Incepand cu luna februarie a acestui an, pensionarii din judetul Braila vor primi tichetele de calatorie cu reducere 50%; se arata intr-un comunicat de presa dat de Ministerul Muncii.

Tichetele de calatorie cu reducere 50%  reprezinta un drept al pensionarilor  pe care ministerul a decis sa-l acorde,  desi lipsa banilor a intarziat procedura de emitere si transmitere a documentelor. Modalitatea de emitere a acestor tichete s-a modificat odata cu aprobarea Ordonantei de Guvern nr 8/ 2011, care prevedea emiterea unui card, a unei legitimatii de transport personalizata cu numele si codul numeric personal al pensionarului, caruia ii este  adrest documentul. In aceste conditii, a fost nevoie de noi demersuri pentru emiterea documentelor de calatorie  si asigurarea transmiterii acestora ca si pana în anii precedenti, respectiv taloane de calatorii, tiparite de Casa Nationala de Pensii Publice si distribuite odata cu drepturile de pensie.
Întrucât OUG nr.120/2011 a fost publicata pe data de 28 decembrie 2011, iar procedura de actualizare a bazelor de date, de procurare a hârtiei speciale si de tiparire a documentelor de calatorie este complexa, pensionarii braileni vor primi aceste documente cel mai târziu în februarie, odata cu plata drepturilor aferente acestei luni.  (I.P)

Comentarii

comentariu

About the Author

-