Published On: mar, Ian 10th, 2012

Parintele SMURD-ului din Romania a demisionat la presiunea lui Basescu

Share This
Tags

Raed Arafat demisioneaza din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii si ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de catre presedintele Traian Basescu.

Decizia de a demisiona vine in urma disputelor lui Raed Arafat cu presedintele Traian Basescu si cu oficiali din Ministerul Sanatatii pe tema Legii reformei in sanatate.

Doctorul Raed Arafat a fost numit subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii in 23 august 2007, printr-o decizie semnata de premierul de atunci, Calin Popescu Tariceanu. In cadrul ministerului, Raed Arafat s-a ocupat de medicina de urgenta. Raed Arafat este si coordonator al Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD).

Raed Arafat, de profesie medic specialist de Anestezie Terapie Intensiva, a infiintat si coordonat SMURD in 1990, lucrand mai intai ca voluntar, pe o perioada de opt ani. In prezent este medicul coordonator al statiei SMURD Targu Mures, cel mai modern centru de urgenta din Romania.

Comentarii

comentariu

About the Author

-