Published On: joi, Ian 19th, 2012

Opriti jaful!

Share This
Tags

Omul de rand, contribuabilul onest, a ajuns bataia de joc a guvernantilor. A ajuns sa plateasca toate oalele sparte. Este agresat financiar, furat mai bine zis, ca la drumul mare.

Nu stiu daca s-a mai intamplat, cel putin in epoca moderna, ca o lege sa se aplice retroactive. Contrar tuturor principiilor de drept care stipuleaza aplicarea in timp si in spatiu a oricarei legi, asistam astazi la incalcarea flagranta a acestora.

Cineva a avut de primit candva 3 (trei) lei dividende la actiunile sale. Las deoparte marea bataie de joc cu asemenea sume de bani. Omul nici nu s-a dus pentru a ridica aceasta “gluma macabra” de dividend; l-ar fi costat mai mult, din buzunarul propriu, transportul dus-intors. Dupa un timp a primit somatie de la Casa de Sanatate ca are de achitat peste 10 milioane, contributii si penalitati.

Altcineva a ridicat de la o banca, dintr-un depozit, o suma oarecare cu titlul de dobanda anuala. N-a trecut mult si aceeasi “casa de boala” o notifica pentru o contributie, plus penalitati, in cuantum ce depaseste valoarea dobanzii.

Doar din aceste doua exemple si se poate concluziona ca actul normativ in numele caruia s-au comis aceste abuzuri (furturi) este o aberatie legislativa fara precedent.

La a doua situatie prezentata se mai ridica o grava problema. De cand sistemul bancar este subordonat Casei de Sanatate? De cand confidentialitatea operatiunilor bancare a devenit o optiune volatila ce poate fi incalcata efectiv in picioare?

Holurile Casei de Sanatate au devenit arene de lupte intestine intre depondenti, oameni veniti sa se intereseze, sa depuna tot felul de acte. Totul in dispretul total al contribuabilului.

Legi aberante cu aplicabilitate retroactiva, ca si cand oamenii ar trebui sa posede capacitati paranormale si sa prevada, cu cativa ani inainte, ce mama dracului le mai trec unor guvernanti incompetenti prin minte. Se spune ca necunoasterea unei legi nu poate constitui circumstanta atenuanta. Bun! De acord! Ce facem insa cu aplicarea retroactiva? Este un cras abuz de putere, este un furt ordinar din veniturile si asa subtiate ale bietilor romani.

Tot ce am afirmat mai sus se inscrie sub incidenta art. 30 din Constitutie, privitor la libertatea de exprimare. Cat priveste prevederile alin. 7, citez: “Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii…”, mentionez ca Guvernul, guvernantii nu sunt nici tara, si cu atat mai putin natiunea. Deci, repet, cu toata vehementa: OPRITI JAFUL!

Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-