Published On: mie, Ian 11th, 2012

Opere inegalabile la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati”

Share This
Tags

Cu ocazia implinirii a 162 de ani de la nasterea incomparabilului poet Mihai Eminescu, biblioteca judeteana “Panait Istrati” va gazdui vineri, 13 ianuarie, in holul institutiei, o expozitie documentara cu tematica eminesciana intitulata “Mihai Eminescu – luceafar vesnic tanar”.

Expozitia ii va ajuta pe cititorii braileni sa redescopere astfel opera faimosului poet si va contine patru sectiuni: referinte critice si ex libris-uri realizate de artistii plastici Hugo Maracineanu, Vespasian Lungu, Candiano Priceputu si Dafinel Duinea, documente privitoare la biografia acestuia si editii bibliofile cu opera lui Mihai Eminescu. Este de mentionat faptul ca va fi expusa una dintre cele mai importante realizari din istoria literaturii romane, editia Maiorescu a operei eminesciene, editata in 1884, care cuprinde toate poeziile lui Eminescu publicate in revista “Convorbiri Literare” si cele aflate pe manuscris ale unor persoane particulare. Biblioteca judeteana a precizat intr-un comunicat de presa, ca valoarea acestui volum este completata de frumusetea vinietelor.

Institutia organizatoare detine printre altele si volumul “Opere Complete”, editie ingrijita si prefatata de A. C. Cuza si editata in 1914, unde sunt tiparite cele mai importante poezii si scrieri filosofice, politice si sociale ale poetului. (M.M.)

Comentarii

comentariu

About the Author

-