Published On: mie, Ian 18th, 2012

New SMS: Ati uitat sa va luati pastilele

Share This
Tags

V-ati gandit vreodata ca telefonul  dumneavoastra mobil va poate ajuta sa va monitorizati starea de sanatate?! Ei bine, se poate. Pe langa efectele nocive pe care le stim cu totii, telefonului  mobil i s-a gasit o noua intrebuintare. A fost  inventata pastila care monitorizeaza starea de sanatate din interiorul corpului uman si care functioneaza impreuna cu  acesta.

Ea este conceputa pentru persoanele care sunt dependente de  medicamntele  pentru bolilele  cardiovasculare ori diabet si care necesita un program strict in ceea ce priveste orele de administrare.Capsula –minune contine un microcip de marimea unui bob de orez, care trimite semnale catre un plasture ori un dispozitiv plasat/ atasat sub/pe piele. El inregistreaza orele la care pacientul îsi ia medicamentele si în ce dozaj, monitorizeaza ritmul cardiac si temperatura corpului, analizeaza calitatea somnului si intensitatea activitatii fizice.

Sistemul avertizeaza, totodata, pacientul cand trebuie sa-si ia medicamentele, fiind un sprijin in administrarea corecta a acestora, mai ales ca majoritatea pacientilor sunt persoane in varsta. Procedeul de functionare a pastilei este relativ simplu, astfel ca, odata inghitita, ea transmite semnale plasturelui, dupa care ele sunt decodate de pacient sau de medicul curant cu ajutorul telefonului mobil. Cu alte cuvinte, oamenii vor primi SMS-uri prin care sunt avertizati daca si-au luat sau nu medicatia.Conceputa din substante organice, aceasta reactioneaza in contact cu fluidele din stomac, ceea ce inseamna ca nu afecteaza cu nimic organismul in prima faza.

Comisia de sanatate din UE a aprobat inventia prin emiterea certificatului de acreditare, rezultand astfel comercializarea acesteia pe piata medicala. Marea Britanie a fost prima tara care a semnat, momentan, pentru producerea si distribuirea catre pacienti a pastilei minune.Inventia va fi disponibila incepand cu luna septembrie. Pastila inteligenta Helius va costa 50 de lire si deja a starnit controverse in randul britanicilor ingrijorati de efectele adverse ale acesteia.(I.P)

Comentarii

comentariu

About the Author

-