Published On: joi, Ian 26th, 2012

Naravul din fire n-are lecuire

Share This
Tags

Prin decret prezidential, Cristian Diaconescu din UNPR l-a înlocuit pe Teodor Baconschi de la PDL, la MAE. Iata ce spune art. 85 alin. 3 din Constitutie: “Daca prin propunerea de remaniere se schimba structura sau compozitia politica a Guvernului (cazul de fata -n.n.) presedintele Romaniei va putea exercita atributiile prevazute la alin. 2 (adica numirea unui alt ministru -n.n.) NUMAI PE BAZA APROB~RII PARLAMENTULUI, acordata la propunerea primului ministru.”

In Noiembrie 2006, intr-o situatie similara, am fost numit ministru in locul lui Codrut Seres (PC) la Ministerul Economiei. Pentru ca se schimba compozitia politica a Guvernului, am fost audiat de comisiile parlamentare si votat de Camerele Reunite. Desi, la investire a declarat ca “nu se numara printre fanii mei”, presedintele a fost nevoit sa ma numeasca ministru.

Din pacate, intr-o astfel de situatie, singurii din cadrul Parlamentului care pot sesiza Curtea Constitutionala sunt presedintii celor doua Camere, Vasile Blaga ori Roberta Anastase.

Comentarii

comentariu

About the Author

-