Published On: joi, Ian 19th, 2012

Mai multi copii vor merge la scoala, o data cu introducerea clasei pregatitoare

Share This
Tags

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a participat ieri la Cluj-Napoca la o intalnire de lucru a inspectorilor scolari cu atributii in invatamantul pentru limbile minoritatilor nationale. Intalnirea cu tema “Oportunitati si perspective pentru invatamantul in limbile minoritatilor in contextul Legii Educatiei Nationale” este organizata de cabinetul secretarului de stat pentru invatamant in limbile minoritatilor nationale din cadrul Ministerului Educatiei si Inspectoratul Scolar Judetean Cluj. Existenta clasei pregatitoare va avea rolul unei perioade de tranzitie intre gradinita si clasa intai, in cadrul careia copiii “vor invata jucandu-se” si ca una dintre cele mai importante consecinte ale introducerii clasei pregatitoare in acest an este faptul ca 20.000 de copii care nu ar fi beneficiat altfel de scolarizare vor merge la scoala.

La reuniune au fost prezenti circa 80 de inspectori scolari, dar si vicepremierul Marko Bela si prefectul de Cluj, Florin Stamatian.

Funeriu a adaugat ca Romania are una dintre cele mai in varsta populatii scolare care intra in invatamantul obligatoriu, in consecinta, necesitatea introducerii clasei pregatitoare fiind absolut evidenta.

Ministrul Educatiei a dat asigurari parintilor ca elevii “vor fi tratati impecabil la inceputul clasei pregatitoare”, iar acestia vor fi informati “cum probabil nu au mai fost niciodata pana acum informati de catre sistemul de invatamant”.

Funeriu a declarat ca nu este absolut nicio problema referitoare la organizarea clasei pregatitoare incepand cu luna septembrie, “toata zvonistica lansata pe aceasta tema fiind absolut falsa”.

Aproape o mie de persoane au semnat o petitie online impotriva cuprinderii grupei pregatitoare in scoala.

Madalina Meirosu

Comentarii

comentariu

About the Author

-