Published On: mar, Ian 17th, 2012

Infatuare paguboasa

Share This
Tags

Incepand din data de 6 mai 2010, atunci cand s-au produs taierile de salarii cu 25 %, iar pensile au scapat ca prin urechile acului, si continuand pana zilele trecute, actuala Putere si-a facut obiceiul de a se comporta ca intr-un sat fara caini. incurajati de lentoarea si pasivitatea romanilor, si-au facut efectiv de cap. S-au mirat strainii de rabdarea oamenilor, de acceptul fara cracnire a tot felul de derapaje de la democratie, incalcarea grosolana a tuturor libertatilor castigate cu sange in 1989.
Asa cum am spus-o si cu alte prilejuri, am avut sentimente prea putin ortodoxe fata de concetatenii mei. Simteam o jena, o rusine de a fi roman; judecam, cu asprime, chiar si vorba “capul plecat, nici sabia nu-l taie”. Am injurat, cu naduf, sindicate, partide din Opozitie, societate civila. Simteam ca ma sufoc. Toate nedreptatile, toate dezbinarile, toata acea politica machiavelica “dezbina si stapaneste” imi dadeau frisoane. t
De cateva zile insa, speranta a renascut. Indiferent cum se vor sfarsi toate aceste miscari de strada, indiferent de efectele pe care le vor provoca, am simtit ca romanul are, inca, mandrie, stie sa reactioneze, se solidarizeaza, isi apara demnitatea terfelita, calcata, cu infatuare, in picioare. A renascut mandria de a fi roman.
Ingamfarea, peste limite, a Puterii, masurile aberante de saracire a populatiei, inexistenta masurilor de relansare economica, subjugarea, de neimaginat, a parlamentarismului, toate la un loc si fiecare in parte dadeau senzatia total gresita ca drumul ales de Putere este corect, ca austeritatea romaneasca poate servi de model intregii Europe.
Infatuarea a crescut de la o zi la alta; un oarecine din PDL a ajuns cu afirmatiile pana acolo, incat desemneaza drept viermi pe toti aceia care nu apreciaza politicile de guvernare.
Romanii i-au lasat sa se dea in stamba, sa se creada desteptii pamantului, dar le-au contabilizat toate derapajele, si cand paharul rabdarii a fost plin, au asteptat picatura care da pe dinafara. Cum era de asteptat, a venit si “picatura” fatala. }i atunci romanii au spus, pana aici, “pe aici nu se trece” (ca la Marasesti). De aici, o invatatura, de care ar face bine sa ia aminte toti politicienii, anume ca infatuarea dauneaza grav sanatatii. Ca sa se stie!
Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-